Se felszerelésük, se megfelelő képzésük nincs a tűzoltóknak a hasonló mentőakciókhoz.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, egy turista mentése közben lezuhant és életét vesztette egy esztergomi tűzoltó a Rám-szakadékban pénteken. A posztumusz hadnagyot Pintér Sándor belügyminiszter hősi halottá nyilvánította. A turista zúzódásokkal és agyrázkódással megúszta a zuhanást, állapota stabil - tudta meg a Blikk.

Fotó: MTI

A lap úgy értesült, a tűzoltók egymás között arról panaszkodnak: sem a felszerelésük, sem pedig a tudásuk nem alkalmas arra, hogy a péntekihez hasonló, nehéz terepen mentsenek. "A hivatásos tűzoltók mindegyike részt vesz a háromhónapos alapkiképzésen. Ez nagyjából a fegyveres testületeknél is létező alaki kiképzés megfelelője" - magyarázta Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke. "Ezután következik az egyéves elméleti-gyakorlati képzés. Itt tanulják meg a tűzoltást és a beosztásukhoz szükséges egyéb dolgokat. A magasból-mélyből való mentés olyan különleges képzés, amit egy 'sima', állományban lévő tűzoltó nem kap meg" - fejtette ki az elnök. Közben a tragédia felderítésével kapcsolatban belső vizsgálat indult, ezt Hajdú Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője is megerősítette.

Hősi halált halt egy esztergomi tűzoltóhttp://www.life.hu/legykepben/20131102-mentes-kozben-meghalt-egy-esztergomi-tuzolto-a-ram-szakadekban.html Dömsödi szerint így szórakozott Friderikuszhttp://www.life.hu/legykepben/20131031-friderikusz-sandor-a-tv2-sztarban-sztar-musoranak-vezetoje-kokuszillatban.html Ilyen ruhában vadít halloweenkor a magyar DJhttp://www.life.hu/legykepben/20131029-voksan-virag-playmatemodelldj-a-facebookjan-mutatta-meg-hogy-milyen-rendornonek.html Két nő szendvicsben lazította Szabó Ádámothttp://www.life.hu/legykepben/20131102-szabo-adamot-az-xfaktor-versenyzojet-toth-gabi-es-enektanara-orsi.html Csobot Adél visszavetthttp://www.life.hu/legykepben/20131102-csobot-adel-enekesno-az-afterx-musorvezetoje-visszafogott-fekete-ruhaban-jelent.html