Nem igaz, hogy extrém havazás lesz karácsonykor

karácsony kamu havazás időjárás extrém időjárás előrejelzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik bulvároldal írta meg, miszerint hatalmas hótömeg jön az ünnepekre. Kiderült, mindez csak kamu.

Több tízezren osztották meg Facebookon is elindult a rémhírkeltés is, miután az egyik portálon megjelent a következő hír: amerikai időjárás kutatók szerint Európában december 24. éjszaka körülbelül 120 cm csapadék hullhat hó formájában, nagy fennakadásokra és egyéb útzárakra kell majd számítani. Ez azonban egyáltalán nem igaz – hívja fel a figyelmet az index.hu.

Forrás: Thinkstock

A Life.hu is utánajárt, mit írnak a nagy magyar időjárás-jelentő oldalak. Egyelőre egyedül az időkép.hu szolgált adatokkal karácsony környékére. Ennek alapján Szenteste csak borult lesz az ég, havazás nem várható, esetleg egy kis eső. 25-én viszont lehet számítani ez kis fehérségre – de nem 120 centisre.

A hírportál egyébként azt írja, az egy nap alatt lehulló 120 centis hó önmagában is irreális túlzás. Még a március 15-ei extrém havazás alatt is csak 15-20 centiméter hó hullott összesen, egy-két magasabban fekvő területen haladta csak meg ezt a mennyiséget a hóesés. A gondokat nem is a lehullott hó mennyisége okozta, hanem a havazással együtt érkező szél és hófúvások.
Amint pontosabb is nyilvánosak lesznek hó-ügyben, megosztjuk veletek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.