A felnőttfilmekben a helyszínek legalább olyan fontos szerepet töltenek be, mint a szereplők. A producerek igyekeznek minél különlegesebb díszleteket találni, hiszen annál pikánsabb egy-egy szexjelenet, minél izgalmasabb környezetben játszódik.

G. Attila gyártásvezető több mint tíz éven át dolgozott neves hazai és külföldi felnőttfilmeket gyártó producerekkel. Legutóbb Krasznai Tünde múltjáról és a szereplőválogatásokról árult el részleteket,  ezúttal pedig különleges forgatási helyszínekről mesél a Life.hu olvasóinak. 

"Amikor egy producer megérkezett hozzám, megmutattam neki az évek alatt összegyűjtött 140 helyszín fényképét, ahol engedélyezett a forgatás. Voltak ezek között házak, klubok még bowlingpálya is. A producer kiválasztotta, hogy az adott filmhez melyikre lenne szüksége. Természetesen volt olyan is, amikor nem konkrét helyre mentünk, hanem filmstúdiókba. Utóbbi helyeken általában a fétis- vagy különleges látványt igénylő filmek készültek, amelyekhez megtervezett díszletek kellettek. Ilyen volt a Kovival forgatott Star Wars pornós változata, a Porn Wars, ahol földöntúli látványban kellett gondolkodnunk" - kezdi a visszaemlékezést a volt gyártásvezető, aki maga is találkozott megdöbbentő helyszínekkel. 

"Az egyik legérdekesebb helyszín, ahol forgattunk, Münchenben van. Egy mindennel felszerelt szado-mazo klubot kell elképzelni, ahova olyanok járnak, akik azt élvezik, ha össze vannak láncolva és kínzóeszközök között szeretkeznek. Mi hétköznap forgathattunk ott, mert hétvégén mentek a tagok kiélni a vágyaikat. A másik számomra megdöbbentő helyszín Tel-Avivban, a tengerparton volt egy laktanya mellett. A katonák kijöttek és messziről nézték a forgatást, géppisztollyal az oldalukon. Nem érdekelte őket, mit csinálunk, csak az volt a fontos számukra, hogy ne legyünk terroristák" - magyarázta Attila, akinek bizony néha meggyűlt a baja az extrém forgatási körülményekkel.

A különleges szado-mazo klub
Kattints a képre a galériáért!
Forrás: Life.hu

"A legnehezebben berendezhető helyszín, ahol dolgoztam egy kábítószeres klub volt, ahol a történet szerint motorosok laktak. A falakat saját kezűleg fújtuk be graffitivel és alakítottunk ki minden egyes szegletet. A jelenetek közben a szereplők összetörték a berendezést. Már forgott a kamera, amikor valaki egy üres kólásüveget bedobott a pultba, ahol pont egy tűzcsap helyezkedett el, ami az üvegtől kinyílt. Hatalmas sugárba jött be a víz és mivel forogtak a kamerák a filmbe is bekerült ez a spontán jelenet" - mesélte a gyártásvezető, akinek egyszer forgatás közben még a vér is megfagyott az ereiben. "Egy szerzetesekről szóló filmet forgattunk és építettünk egy máglyát a boszorkányégetéshez. A jelenetben egy lány egy asztalhoz volt kikötve, ami köré szalmát tettünk és meggyújtottuk. Bár teljes szélcsend volt egy pici szellő mégis felszította a tüzet. Pillanatok alatt lángolt a szereplő körül minden. A producer ekkor beugrott és kimentette a lányt. Közben én porraloltóval szüntettem meg a tüzet. Szerencsére nem történt baj, de nem sokon múlott" - emlékezett a kínos pillanatokra Attila, aki az ilyen kalandok után szerette az előre megtervezhető, biztonságos forgatásokat.

"Amikor házakat béreltünk ki, akkor nem extrém történetről szólt a film. A leglátványosabb ezek közül a Flintstones háznak elnevezett villa volt, ahol minden kőből és fából épült, ezért nagyon különlegesen hatott" - mesélte Attila, aki legközelebb a filmforgatás kulisszatitkaiba enged bepillantást.