Százával viszik Olaszországba a kiskutyákat

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Akit -
kutya Olaszország szaporítás törvénytelenség illegális kutyatenyésztés vásár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az itthoni kutyatenyésztők már többször szót emeltek a törvénytelen kutyavásárok ellen, de a milliós üzlet csak forog tovább...

Míg az állatmenhelyek önzetlenül mindent megtesznek azért, hogy az ebek gazdit találjanak, addig sokan csak a busás hasznot látják a négylábúakban. A Blikk pénteken leplezett le egy kutyavásárt a 4-es főút mellett egy parkolóban.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Akit

A magyar kutyatenyésztők, kutyabarátok már többször szót emeltek a vásár ellen, ami nem csak illegális, hanem brutális is. Iratok nélkül, szörnyű körülmények közt tartják az állatokat. A vásár résztvevői minél kisebb befektetéssel, minél gyorsabban akarnak megszabadulni a kutyáktól. Ezért általában moslékkal vagy rossz minőségű táppal etetik a kölyköket. Akad olyan szaporító, aki például disznóólban 50-100, vagy akár 150 kutyát tart, akiket később külföldre ad el. A felvásárló kamion állítólag előre egyeztetett időpontokban kb. húsz helyen áll meg, ahol másfél-két óra alatt ütik nyélbe az üzletet. Egy teherautó végül 4-500 kutyakölyökkel indul Olaszországba.

Az élelmiszer-biztonsági hivatal átvizsgálta a pénteken Ceglédnél lekapcsolt kamiont. A szakemberek 200 kutyakölyköt és komoly hiányosságokat találtak. Például az állatok oltási papírjaik nem voltak megfelelőek. Az is kiderült, hogy a lebukott Baranya megyei székhelyű cég régóta foglalkozik kutyák felvásárlásával és Olaszországba szállításukkal. A lapnak egy titkos forrás még azt is elárulta, hogy az olaszországi piac irányítója egy bizonyos Gino, aki hazájában szervezett bűnözéssel is foglalkozik.

Kozsó titokban szervezi esküvőjéthttp://www.life.hu/legykepben/20140107-kozso-titokban-szervezi-az-eskuvojet-keiraval-tengerparton.htmlÉletveszélyes fagy az USA-banhttp://www.life.hu/legykepben/20140107-eletveszelyes-ket-evtizede-nem-latott-hideg-tombol-az-usa-kozepso-es-keleti-reszen.htmlLola férjhez megyhttp://www.life.hu/legykepben/20140106-lola-enekesno-az-iden-ferjhez-megy.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.