Nyilvánosságra hozták a Madách színházban szeptemberben színpadra kerülő Mamma Mia musical szereposztását. A parádés névsorban a fiatal tehetségek mellett közismert és közkedvelt nevek sorakoznak: Stohl András, Détár Enikő, Gallusz Niki, Koós Réka, Sasvári Sándor, Szerednyey Béla, Muri Enikő és Hajdú Steve.

Détár Enikő nagyszerű 50. születésnapi ajándékként könyveli el, hogy szerepet kapott a Mamma Mia című musicalban. A korát meghazudtolóan kinéző, plasztikai műtéteivel hencegő, fiatal fiúkat kedvelő Tanya szerepét bízta rá Szirtes Tamás rendező.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Sokan, négyszázan voltunk a meghallgatáson és mérhetetlenül büszke vagyok rá, hogy ilyen szerepet játszhatok a Madách Színházban. Nagyon szeretem az Abba zenei világát, közel áll hozzám. A filmet csak egyszer láttam, de megvan DVD-n, csak nagyon keveset nézek tévét. Azt különösen imádom, hogy kettős szereposztásban játszuk a karaktert Ladinek Judittal, aki egyébként is nagyon jó barátnőm. Tánya, akit játszom, szerintem az egyik legviccesebb figura, ezerrel pörög, a fiatal fiúkat szereti és többször férjhez ment. Nekem semmi bajom nincsen azzal, ha valaki fiatalabb partnert választ. Micsoda egybeesés, de ilyen az élet! – mondta nevetve Enikő, utalva arra, hogy ő is egy fiatalabb férfi oldalán találta meg a lelki békéjét, miután férje elhagyta.

A sajtótájékoztató végére befutó Stohl András Sam szerepében életében először fog a Madách Színházban játszani.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

 A  darab szereplői az Oscar-gálát idézve elkezdtek szelfizgetni, hisz ezt a rendkívüli pillanatot  mindenképpen meg kell osztani a barátokkal.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

 A vicces jelentek sem hiányoztak a sajtótájékoztatól. Szerednyey  Bélát kollégája, Steve segítette fel a székből. Mindkét színész Bill Austint játsza, lehet, hogy Szerednyei kicsit öreg már hozzá?

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Sophie Sheridan szerepét végül Muri Enikőre osztotta a rendező, az énekesnőnek ez lesz a második darabja a színházban.Édesanyját, a filmben Meryl Streep által alakított Donna Sheridant egyszer Gallusz Niki, egyszer pedig Koós Réka játsza.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

  

Szereposztás
Donna Sheridan - GALLUSZ NIKOLETT, KOÓS RÉKA, KOVÁTS KRISZTA
Sam Carmichael - NAGY BALÁZS, SASVÁRI SÁNDOR, STOHL ANDRÁS
Bill Austin - HAJDU STEVE, SZEREDNYEY BÉLA
Harry Bright - MOLNÁR LÁSZLÓ, WEIL RÓBERT
Tanya - DÉTÁR ENIKŐ, LADINEK JUDIT
Rosie - BALOGH ANNA, SÁFÁR MÓNIKA
Sophie Sheridan - MURI ENIKŐ, SIMON BOGLÁRKA
Sky - KISS ERNŐ ZSOLT, SÁNTA LÁSZLÓ
Lisa - LAPIS ERIKA,TÓTH ANGELIKA