Darnyi Tamást elgázolták

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
gázolás olimpiai bajnok teherautó Delray Beach Darnyi Tamás Amerika
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A négyszeres olimpiai bajnok magyar úszót, Darnyi Tamást Amerikában egy teherautó gázolta el.

Darnyi biciklivel indult a virágboltba, mert feleségét szerette volna meglepni. Az olimpiai bajnok a Delray Beachen keresett egy árust, és ekkor ütközött neki a kocsi, amelyik fellökte a sportolót – írja a Blikk.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Tamás még mindig a baleset hatása alatt van, a történtek nagyon megrázták. Azon van, hogy mihamarabb elfelejtse az egész esetet, azt szeretné, ha az élete visszatérhetne a régi kerékvágásba" – mondta az olimpikon ügyvédje, Rónai Péter, aki Darnyit képviseli majd a bíróságon a baleset okozójával szemben.

„Mindent megteszünk Tamásért, akár úgy is, ha ehhez fel kell rúgnunk néhány szabályt. A teherautónak egyébként hivatalosan nem az azt vezető sofőr, hanem egy cég a tulajdonosa" – közölte a jogász, majd hozzátette: ha megnyerik a pert, Darnyi Tamás a kártérítésből származó összeget jótékony célra akarja fordítani.

Darnyi Tamás még tízéves sem volt, amikor 1975-ben versenyzőként úszott. 1988-ban a szöuli, 1992-ben a barcelonai olimpián is részt vett, mindkétszer bajnok lett 200 és 400 méteres vegyes úszásban. Négy aranyérmével máig ő a legeredményesebb magyar férfi úszó olimpiai bajnok. Négyszer nyert világbajnoki címet is, nyolcszor pedig Európa-bajnok lett. Ő volt a világon az első úszó, aki 200 méteres vegyes úszásban két percen belüli időt ért el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.