Ezek nyerhetik el idén az ország tortája címet

Forrás: MTI/Soós Lajos -
döntősök torta Ország tortája Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kiválasztották a Magyarország tortája verseny három döntősét.

A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és ugyanennek a háznak az Eper furmint nevű tortáját választotta ki első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.

A tavalyi győztes - milotai mézes grillázstorta Forrás: MTI/Soós Lajos

Auguszt E. József cukrász, a zsűri tagja az MTI-nek azt mondta, a három kiválasztott torta mindegyikén van még mit javítani. Szerinte a Somlói revolúció valóban forradalmi torta, hiszen bár alapvetően a somlói galuska ízével dolgozik, se kívül, se belül nem emlékeztet a magyar édességre. Az Eper furmint torta igazán "kacifántos egyesítése" az epernek és a furmintnak, az Aranyló tokaji tortában pedig erőteljesen érződik a magyar bor íze, a világos piskótaalapon készült tortát tokajival és csokoládéval kezelt mazsola bolondítja meg.

A szakmai zsűri húsz versenyző közül tette le voksát a három tortára, amelyeknek a következő hetekben további két körben kell vizsgázniuk, míg kiválasztják közülük az augusztus 20-i nemzeti ünnepre Magyarország 2014-es tortáját.

2013-ban a milotai mézes grillázstorta lett az ország tortája, míg a másik győztes a cukormentes ribizlihabos-almás réteges tortája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.