Barry Sim és felesége, Izzy kisbabájukkal együtt akartak Amsztredamból Kuala Lumpurba utazni a csütörtök este lezuhant repülőgéppel, ám nem kaptak rá jegyet. De nem ők a legnagyobb mázlisták. Egy holland biciklista ugyanis mindkét maláj tragédiát megúszta.

Nem volt több hely azon az Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó Boeing 777-es gépen, amely csütörtök este zuhant le Ukrajnában – így menekült meg a haláltól az a háromtagú család, akik pont ezzel a járattal szerettek volna utazni Malajziába. Az utasszállító repülőt, amelyen összesen 295 ember utazott, feltehetően 10 km-es magasságból lelőtték.

Forrás: AFP/Manan Vatsyayana

„Valaki biztosan vigyázott ránk és azt mondta, nem szállhatunk fel arra a gépre" – mondta a The Telegraphnak a feleség, Izzy Sim, aki férjével, Barryvel együtt nagyon rosszul érzi magát a történtek miatt. „Hűségesek vagyunk a Malaysia Airlines-hoz, mindig is szerettünk velük utazni. De most nagyon örülünk, hogy végül a KLM gépével utazhattunk" – tette hozzá az egygyerekes édesanya. 

Közben kiderült, egy holland biciklista a Malaysia Airlines mindkét gépének katasztrófáját megúszta: majdnem az utasok között volt az eltűnt 370-es utasszállítón, az Ukrajnában lezuhant 17-es járatra szóló jegyét pedig az utolsó pillanatban módosította - írja a hvg.hu.