Megvan az idei Ország Tortája

Forrás: Egy csepp figyelem alapítvány/Facebook -
Ország tortája cukormentes cukorbetegség Egy Csepp Figyelem Alapítvány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kihirdették az Országházban, hogy a Nándori Cukrászda Csokis kalandja nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indított el. Az Ország Tortája a székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúciója lett. 

Nándori László, a Nándori Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere - a tavalyi győztes cukormentes tortát is ő készítette - elmondta, hogy olyan süteményt szerettek volna készíteni, amely az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Nándori Cukrászda - Csokis kaland Forrás: Egy csepp figyelem alapítvány/Facebook

Az édességet először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján kóstolhatja meg a nagyközönség az idei Magyarország Tortájával, a Somlói Revolúcióval együtt.

Ezek közül választották ki az Ország Tortáját

A székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúció, a budapesti Művész Kávéház Aranyló tokaji és ugyanennek a háznak az Eper furmint nevű tortáját választotta ki első körben a szakmai zsűri a Magyarország tortája versenyben.
Auguszt E. József cukrász, a zsűri tagja akkor többek között azt mondta, a három kiválasztott torta mindegyikén van még mit javítani. Most, úgy látszik, a somlóién sikerült is.
2013-ban a milotai mézes grillázstorta lett az Ország Tortája, míg a másik győztes a cukormentes ribizlihabos-almás réteges tortája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.