A babaúszás úttörője a főváros egyik polgármesterjelöltje

Forrás: Karsay Ferenc -
politika light görhoki Karsay Ferenc polgármester babaúszás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Life.hu A politikus is ember című sorozatában politikusok mindennapjait, politikától távoli, emberi arcát mutatjuk be - politikamentesen. Ismerjétek meg jobban Karsay Ferencet, a  FIDESZ XXII. kerületi polgármesterjelöltjét.

Szokatlan módon találkozik először a XXII. kerület lakóival Karsay Ferenc, a FIDESZ polgármesterjelöltje, jelenlegi alpolgármestere. Fürdőnadrágban születik meg az ismeretség, amire később egészen biztosan nem emlékeznek az ifjú lakók.

Karsay Ferenc az a kerületi vezető, akit a kerület ifjabb, még nem szavazókorú lakói egészen biztosan ismernek, akár jobban is, mint a szüleik. Ferenc naponta több órát tölt az iskolások körében, görhokit és testnevelésórákat is tart. Hétvégeken pedig a kerületi uszodában csecsemőúszást oktat. Úttörőnek számít a babaúszás területén.

Forrás: Karsay Ferenc

„Testnevelő tanár a végzettségem, azt tekintem a hivatásomnak. 1986-ban, amikor az első gyerekem megszületett a kerületi tanuszodában dolgoztam, ekkor láttam az első felvételeket a nálunk újdonságnak számító babaúszásról. Kéznél volt gyerek, a víz, a szakirodalmat gyorsan átvettük a gyerekgyógyász főorvos barátommal és elkezdtük a saját módszerünket kialakítani. Ahogy látták, hogy a fiammal próbálkoztam, egyre többen kérték, hogy bekapcsolódhassanak a jó kis mókának tűnő, családi programba. A '90-es évek elejére nagy divat lett a babaúszás, akkor még többen szerettek volna ilyen foglalkozásokon részt venni. Elsők között szereztünk szakmai tapasztalatot, hogyan kell egy ilyet órát megtartani. Jelenleg szombatonként közel 200 gyerek jár babaúszásra. Egyesületünk, a Bébiúszás-oktatók Első Országos Egyesülete, már nem csak babákkal foglalkozik, időközben oktatókat is képzünk. Nagyon büszke vagyok erre a munkámra, amivel az elmúlt 28 évben sohasem hagytam fel"- árulta el a tanár úr, akinek Dóra és Lilla lánya is követték példáját, mindketten csecsemőket szoktatnak a vízhez.
„Nehéz megmondani, hány gyereket úsztattam. Sok embert megtanítottam úszni, sok embert ismerek. Ha elmegyek az uszodába minden szülő ismerős, vízilabdás és úszó gyerekek többsége már csecsemőkorában megfordult a kezeim között. Nálam talán csak a gyerekorvosok ismernek több fiatalt a környéken. De ehhez az is hozzájárul, hogy görhokit is oktatok, ami a nagy szerelmem. A jégkorongot 7 éves koromban kezdtem, végigmentem a szamárlétrán játékosként, majd edzőként, és mivel nincs a kerületben jégpálya ezt a megoldást találtam ki, hogy tovább korcsolyázhassak."

Forrás: Karsay Ferenc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.