Újabb finomság! Rozmaringos szilvatorta nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája háziversenyt

Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány -
hobbicukrász Egy Csepp Figyelem Alapítvány rozmaring ország tortája 2014 szilva cukormentes torta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország Cukormentes Tortája háziverseny győztes tortája dióval, rozmaringgal, szilvával és zabliszttel készült. A hobbicukrászoknak szóló kihívást Szász Kinga nyerte.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2012-ben hirdette meg először a "Magyarország Cukormentes Tortája" háziversenyt. Az ajánlott alapanyagok listáját a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa állította össze. A verseny nemcsak cukorbetegeknek, hanem az egészséges életmód híveinek is szól, ezért a döntős receptek hamarosan kikerülnek az alapítvány blogjára.

A "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny részeként az Egy Csepp Figyelem Alapítvány idén is háziversenyt hirdetett, melyre bárki nevezhetett, aki nem cukrász ipartestületi tag. A beérkezett majdnem 50 pályázatból tíz került a döntőbe, egytől egyig hozzáadott cukortól mentes édességek. Az idei mezőny bővelkedett izgalmas hozzávalókban: céklás, pekándiós, kókuszlisztes, zsályás és rozmaringos is szerepelt közöttük.

Íme, az első 3 helyezett Forrás: Origo

A versenyzők szeptember 12-én az Academy Golf Budapest Golf Klubban mutatták be alkotásaikat. Közülük Szász Kinga rozmaringos szilvatortája ízvilágával, a diabetikus fehér csokoládé, a dió, a rozmaring, a tejszín és a zabliszt arányos felhasználásával emelkedett ki. A nyertes 24 szeletes torta 14,4 g szénhidrátot és 174 kalóriát tartalmaz szeletenként. Nincs benne fehér liszt és hozzáadott cukor, kalória- és szénhidrátszegény, így egy cukorbeteg étrendjébe is nyugodtan beilleszthető. „Különdíjat" kapott a diétás pekándiós sajttorta karamellréteggel készítője, Herczegné Knap Daniella, a harmadik helyezett pedig Gerő Eszter ribizlis zsályás túrótortája lett.

A győztes torta Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

A zsűri - hasonlóan a "Magyarország Cukormentes Tortája" versenyhez - nem létező receptek hozzáadott cukor nélkül készült változatait várta, hanem új kreációkat. A zsűri elnöke Mautner Zsófia, a Chili &Vanília blog szerzője, tagjai: Mihályi László, mestercukrász, a lyoni desszert világbajnokság döntőse, a Váci Desszert Szalon tulajdonosa; Kovács Ildikó, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének dietetikusa és Nándori László, aranykoszorús cukrászmester, a "Magyarország Cukormentes Tortája" verseny 2013-as és 2014-es győztes tortáinak megalkotója.

Szász Kinga átveszi díját Forrás: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban az Országházban hirdették ki, hogy a Nándori Cukrászda Csokis kalandja nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet szintén az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indított el. Az Ország Tortája pedig a székesfehérvári Damniczki cukrászat somlói revolúciója lett. A finomságokat augusztus 20-án lehetett először megkóstolni.

Megvan az idei Ország Tortájahttp://www.life.hu/news/20140811-a-nandori-cukraszda-csokis-kalandja-nyerte-iden-a-magyarorszag-cukormentes-tortaja-versenyt-az.htmlKihirdették az Országházban, hogy a Nándori Cukrászda Csokis kalandja nyerte idén a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indított el. Az Ország Tortája a székesfehérvári Damniczki cukrászat Somlói revolúciója lett. NewsOrigoEzek nyerhetik el idén az ország tortája címethttp://www.life.hu/news/20140617-a-magyarorszag-tortaja-verseny-harom-dontoset-mar-kivalasztottak.htmlKiválasztották a Magyarország tortája verseny három döntősét.News--Szuper hír a blökiknek! Már ők is ehetnek fagyit, ami egészségeshttp://www.life.hu/news/20140710-kutyafagyit-gyart-egy-ujpesti-cukrasz-amely-egeszseges-hozzavalokbol-keszul.htmlEgy újpesti cukrász alkotta meg a kutyafagyit, amely nélkülözi a házi kedvencekre veszélyes összetevőket. A gombócok árából az állatvédőket támogatja. Dupla öröm!NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.