Berki Natasha Zselyke hungarocell aranyrudat kapott apjától

TV2 Berki Natasa Zselyke ajándék keresztelő arany Édes Élet Berki Krisztián
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, Berki Krisztián egy aranytömböt vásárolt lánya, Natasha Zselyke keresztelőjére. Most azonban nem is olyan meglepő módon kiderült, kamu volt a 27 millió forintos vásárlás...

Előzetes bejelentését követően kiszállt a NAV a 86 éves Klapka Györgyhöz, és a Berki Krisztián által a kislánya májusi keresztelőjére vásárolt, háromkilós aranytömb 27 millió forintos számláját kereste. Kiderült azonban, az adóellenőr hiába érkezett - tájékoztat a Blikk.

Forrás: AFP

Az üzletember kénytelen volt bevallani, hogy kamu volt az aranytömb, ahogy a vásárlás a TV2-s szerkesztők által megrendezett sztori volt, amit ő ingyen, reklámcélból vállalt. "A Berki Krisztián által vásárolt 3 kilós aranytömb 27 millió forintos számláját akarták. Be kellett vallanom, hogy bár ország-világ és maga a NAV ellenőre is úgy láthatta, hogy nagy vevőm volt, számla nincs. Nem azért, mert adót szeretnék csalni, hanem mert kamu volt az üzletkötés. A stáb egy annyira frissen festett aranytömbbel érkezett, hogy még fogott a festék, nem lehetett hozzáérni, ezért kínáltam tálcán a „vevőnek". Az „aranytömböt" hungarocellből faragták - nyilatkozta a lapnak Klapka.

Az ügyben természetesen Berki Krisztián is megszólalt: "Nagyon örülök, hogy hozzásegített, hogy a zálogházában forgathattunk, viszont az adott pillanatban nem tudott rendelkezésre bocsátani 3 kilós aranytömböt a számomra. Magát a sztorit azonban nem akartam elengedni, és nem volt idő, közeledett a lányom keresztelője" - kezdte érvelését Berki, aki állítólag megkérte a kellékeseket, hogy pótolják a valódi tömböt. "Később csináltattam egy egyedi, valós aranytömböt, monogramozva, ezzel köszöntöttem a lányomat a keresztelőjén."

A lap megkérdezte a csatornát is, megkereste-e már őket a NAV. A következő választ kapták:
„A TV2-höz nem érkezett megkeresés az üggyel kapcsolatban."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.