A legcukibb rekord: karácsonyi manók özönlötték el Bangkok városát

karácsony Thaiföld gyerekek rekord manó Bangkok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több száz thai általános iskolás gyerek gyűlt össze Bangkokban karácsonyi manónak öltözve.

A legnagyobb karácsonyi manónak öltözött tömeg kartegória csúcstartói lett az a 1792 gyerek, akik a Siam szót megformálva álltak egy csoportba. Ez korábban Thaiföld neve volt.

Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

A 9 és 15 év közti gyerekek a thai főváros egyik plázája előtt gyűltek össze. Mielőtt megkapták a megérdemelt Guinness rekorder címet, öt percig tartották a felvett pozíciójukat. Tizennégy kismanót kizártak a kísérletből, ugyanis nem voltak hajlandóak felvenni a manófüleket.

Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

A korábbi rekorder egy brit csapat volt, ők 2013 karácsonya előtt 1110 manót hoztak össze. Bár Thaiföld nagy részén a buddhista vallás a legelterjedtebb, a karácsonyi szezonban főleg éttermekben, plázákban, üzletekben a fenyőfák és dekorációk náluk sem maradhatnak el.

A fülledt, füstölő illatú Thaiföld

"Az utcákat betölti a különleges thai ételek illata, a kíváncsi turista lépten-nyomon jobbnál jobb kifőzdékbe botlik. Vétek kihagyni a frissen készített pad thait, a kókuszlevest és egyéb gasztronómiai különlegességeket. Ha a kulináris élvezetek után szeretnéd megtekinteni Bangkok felhőkarcolóit és plázáit is, a Khaosanról 20 perc alatt juthatsz be a modern városközpontba." -ittelolvashatod a teljes cikket a titokzatos Thaiföldről.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.