Énekelsz a tus alatt? Vagy villámgyorsan elkészülsz? Többféle zuhanyozási szokás létezik, amelyek alapján leírható egy-egy ember jelleme. Íme.

A zuhanyzás nem csak a személyes higiéniáról szól, hiszen sokan ekkor relaxálnak, tanulnak, gondolkodnak, stb. Egy kicsit jobban megismerheted ismerőseidet (és saját magad), ha megtudod, hogyan zuhanyoznak. Lássuk!

Forrás: Thinkstock

Az énekes

Mindenki ismer legalább egy valakit, aki hatalmas koncerteket ad minden egyes fürdés közben. Akinek szokása a zuhany közbeni dalolászás, általában hangos és elégedett.

A zuhanyénekeseket nem érdekli, ki hallgatja, és természetesen nem fogadnak el nemleges választ az X-Faktor zsűritagjaitól. Gyakran arra fogják az állandó éneklést, hogy a fürdőben sokkal jobb az akusztika, és hogy észre se vették, mennyi idő telt el, amíg pancsoltak. De ez csak szöveg… Nagyon jól tudják, hogy egy egész nagylemezt végigénekeltek, és a későbbiekben sem fogja zavarni a fürdőszoba szupersztárjait, hogy éppen valaki az ajtó előtt vár, hogy bejusson.

A gyorsaságbajnok

A zuhanyzás igazi bajnokai azok, akik rövidebb időn belül elkészülnek, mint amennyi idő alatt elfogy a sor a Starbucksban. Szappanoz, lemos, újra szappanoz és újra lemos. Pontosan ennyi történik, amíg a gyorszuhanyzó a fürdőben tartózkodik, semmi extra. Mindannyiunk baráti körében biztosan megtalálható a gyorszuhanyzó, aki érhetetlen módon nem szereti kiélvezni a fürdés örömeit.

Aki így zuhanyzik, az élet más területein is gyors. Állandóan úton van, pörög, megállíthatatlan. Nem túl nagy igényűek, és általában a lakótársak kedvencei, ugyanis nem kell rájuk sokat várni, amíg elkészülnek.

Az egyszerre sok mindenre figyelő

Az egyszerre sok mindenre figyelő mossa a fogát, miközben szappanozza magát, a haján közben hat a pakolás és éppen szárad a lábkörmén a lakk.

Az ilyen típusú emberek nemcsak energiával vannak tele egész nap, de törtetők és imádnak versenyezni. Mindegy, hogy idegen spanyol szavakat kell tanulni, vagy egyetlen éjszaka alatt felkészülni a másnapi vizsgára, a multitaskerek tudják, hogy érjék el céljukat. Ha szükséges, ha nem, ügyesen spórolnak az idővel és energiával, de sajnos néha a nagy pörgésben elfelejtik maguk után kitakarítani a kádat.

A gondolkodó

Mindegy, hogy a napja stresszes volt, vagy nyugodt, a fürdőszoba gondolkodója mindenképp időt szán arra, hogy relaxáljon egy kicsit a kádban vagy a zuhany alatt, és az élet nagy dolgairól filozofáljon. Egészen elszigetelve érzi magát a fürdő nyugalmában.

A gondolkodó szeret egyedül lenni. Ha a baráti körben vagy a családban van egy drámai szereplő, biztosan ő az. Abban biztos lehetsz, hogy alaposan megszappanozza minden testrészét és megszakítás nélkül óráig élvezi a meleg vizet.

Forrás: Thinkstock
A készülődő

Kopp-kopp. Mindenki a készülődőt várja, amíg végre elkészül. Ráadásul nem is a zuhany alatt, hanem mellette tölti azt a rengeteg időt, amíg a fürdőszoba ajtó zárva van. A készülődő szerint minden siker kulcsa egy hosszú fürdőzés.

A borotválkozás minden esetben a fő műsor, azaz a fürdés előtt történik, hogy ne zavarhassa semmi pihenés közben a készülődőt.

Az ilyen típusú emberek nagyon nem spontánok, ragaszkodnak a megszokott napi rutinhoz. Mindig összeszedett a külsőjük, ugyanis rengeteg időt fordítanak arra, hogy tökéletes legyen minden.  

 A késlekedő

Nem mindenki számára extra vonzó program a zuhanyzás, például a késlekedő szerint is csak egy teendő a napi rutinok közül. Azok közül, akik nem annyira kedvelik a zuhanyzást, sokan úgy gondolják, jobb lesz majd később, mondjuk edzés után fürdeni.

A lakótársak szeretik a késlekedőt, mert addig uralhatják a fürdőt, amíg csak szeretnék, a késlekedő úgyis beletörődik, és majd zuhanyzik később, vagy nem…