Nincs többé gyermekhiszti vásárlás közben

Forrás: Lidl -
Lidl Egészség Kassza egészséges táplálkozás hiszti család gyermek kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemzetközi sikerpéldákat követően Magyarországon is megjelentek az Egészséges Kasszák. Hogy ez mit jelent? Eláruljuk.

A kezdeményezést elsőként a Lidl vezette be Magyarországon. Céljuk, hogy az átalakítással támogassák a magyar családok, és gyermekek egészséges táplálkozását. áruházlánc Egészséges Kasszáinál kihelyezett termékei összességében közel 30 százalékkal kevesebb kalóriát, 51 százalékkal kevesebb szénhidrátot és megközelítőleg 40 százalékkal kevesebb zsírt tartalmaznak.

Íme az egészséges táplálkozás 5 szabálya

Ha úgy döntöttél, idén tavasszal végérvényesen átalakítod az életmódodat, akkor nem árt, ha tisztában vagy az alapokkal. Számos kutatás igazolja az egészséges életmód – és főként táplálkozás – 5 alapszabályát. Ismerkedj meg velük ide kattintva!
Forrás: Lidl

„Magyarországon is egyre nagyobb problémát jelent az elhízás. A kasszák átalakítását ezért úgy végeztük el, hogy egészségesebb élelmiszerek kerüljenek oda" – emelte ki Nepp Zoltán, a Lidl Magyarország beszerzési igazgatója.

Reformcsemegék a csemetéknek

A Lidl brit leányvállalatának kutatásából az is kiderült, hogy tízből minden hetedik szülő küzd a problémával, hogy sorban állás közben gyermeke a kihelyezett édességek valamelyikére vágyik. Több mint felük, egészen pontosan 66 százalékuk pedig enged is a kérésnek és vásárol a nassolnivalókból. Pedig körülbelül ugyanennyien - a szülők 61 százaléka - kifejezetten szeretné, ha az áruházak kínálnának reform csemegéket, ugyanis nehéz egészséges életmódra nevelni a gyermekeiket, ha körülöttük csokik és cukorkák találhatók a polcokon.

Egészséges finomság tavaszra

Hallottál már a gabonák anyjáról? Nem? Ha nem kóstoltad még a quinoát, itt az ideje, hogy kipróbáld - imádni fogod!

Még több egészséges receptre vágysz? A Life.hu sztárszerzője, Stőhr Gréta oldalán számtalan finomságra bukkanhatsz.

„Rendkívül örülünk a kezdeményezésnek, ugyanis fontos, hogy a gyermekek ne csak az iskolában, vagy az otthoni környezetben ismerkedjenek az egészséges táplálkozással, hanem akár a bevásárlás során is legyen lehetőségük egészséges alternatívát választani" – mondta Kubányi Jolán a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.