Kettős magyar siker a Vivicittán

Forrás: MTI/Kovács Tamás -
Vivicitta Telekom Vivicittá Telekom Vivicittá Városvédő Futás siker magyar Telekom futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiaknál Varga István, a nőknél pedig Merényi Tímea Krisztina nyerte a félmaratoni versenyt a margitszigeti központtal zajló 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futáson.

A szervezők vasárnapi hírleve emlékeztet arra, hogy erre a távra már egy hónappal ezelőtt betelt a 8500 fős nevezési limit, így csaknem negyedórán át tartott, míg az utolsó futó is sorra került a rajtnál. Az idén először kétnapos fesztiválra 75 ország több mint 2000 futója érkezett Budapestre, a legtöbbjük a félmaratonon indult - tájékoztat az MTI-re hivatkozva az Origo.

A 29. Telekom Vivicittá városvédő futás félmaratoni mezőnyének résztvevői egy frissítőpontnál a budai alsó rakparton Forrás: MTI/Kovács Tamás

A mezőnyt Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes és Czene Attila, a Magyar Szabadidősport Szövetség elnöke indította útnak.

A félmaratonon az első hat kilométeren az érdi Bartos Dávid vezette a mezőnyt, de akkor a 42 éves Varga István utolérte 17 évvel fiatalabb ellenfelét és attól kezdve nem engedett maga elé senkit. "Kicsit féltem, mert hamar, már majd tíz perccel a rajt előtt beálltam a sorba, és bár nem merevedtem le, ennek ellenére az első két kilométert óvatosan kezdtem. A fordítóig hárman futottunk együtt, és bár nem robbantottam, a többiek nem tudták tartani a ritmust, így fokozatosan leszakítottam őket. A táv feléig viszonylag lazán ment, azonban a pesti oldal már nem volt könnyű menet: szembeszél fújt végig az Árpád hídig" - idézi a közlemény Varga Istvánt.

Mint elmondta, amikor felért a hídra és visszanézett, akkor tudatosult benne, hogy nyerhet. Ez az első Vivicittán elért győzelme. A nőknél a 2012-es maratoni magyar bajnok, a 44 éves taksonyi Merényi Tímea Krisztina a félmaraton Vivicittá-programba kerülése óta az eddigi legjobb idővel szerezte meg az első helyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.