A hagyományhoz illő pompával ünnepelte az Egyesült Királyság és vele együtt a brit királyi család Erzsébet királynő „hivatalos" születésnapját. És végre Katalin hercegnét is láthattuk!

Ahogyan eddig minden évben, úgy most is Camilla hercegné és Harry herceg mellett érkezett meg Katalin hercegné egy sétakocsin a várva várt Trooping The Colourra.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Sem a május elején született Sarolta hercegnő, sem a bátyja, György herceg nem vett részt a királynő „hivatalos" születésnapján – ám a kis György azért mégis végigkövette az eseményeket a Buckingham-palota ablakából – kattints ide a nagyon cuki képekért!

Simán elsétáltunk volna Vilmos herceg mellett, aki az angol királyi testőrség hagyományos viseletében, vörös zubbonyban és medvebőr kucsmában, lóháton érkezett az ünnepségre.

Forrás: AFP/Ben Stansall

Maga az ünnepelt, Erzsébet királynő a férje, Fülöp edinburgh-i herceg oldalán érkezett a „hivatalos" születésnapi ünnepségre.

Forrás: AFP/Ben Stansall

A királynő egyébként valójában április 21-én született, a Trooping the Colour rendezvényt 1748 óta minden év júniusának második szombatján megrendezik, mint a királynő „hivatalos" születésnapja, de inkább a csapatzászlók ceremoniális bemutatására szolgál.

A végén György herceg is megjelent, és ellopta az egész show-t: 

Forrás: AFP/Ben Stansall