Gyász! Elhunyt a nemzetközi hírű magyar művész

Forrás: Thinkstock -
halál festőművész Doór Ferenc tragédia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
97 éves korában elhunyt az ismert festőművész, Doór Ferenc. Számos kiállítása volt Magyarországon és külföldön egyaránt.

Doór Ferenc évtizedeken át dolgozott az alkotóházak alkotói közösségében Szigligeten, Kecskeméten, Hódmezővásárhelyen és Mártélyon. A nagybányai festészet hagyományait követő művészetében a természeti témák és az emberalakok gazdag színvilággal jelentek meg - írja az Origo.

Forrás: Thinkstock

A művész korábban így írt a munkásságáról:

"Munkámmal igyekeztem hűen követni művészeti elképzeléseimet megörökíteni a mindennapok életképiben rejlő szépséget-, emberi sorsok apró örömét és bánatát, korunkat s a változást, egy-egy táj jellegzetes időtlen hangulatát."

Doór Ferenc 1918. június 14-én született Erdélyben, a Hunyad megyei Petrillán. 1938-1941 között a Képzőművészeti Főiskolán Szőnyi István tanítványa, később tanársegédje volt. A háború utáni három évben szibériai hadifogság következett számára, majd a szabadulása után bekapcsolódott a művészeti életbe, később pedig a Művészeti Alap és a Képzőművészeti Szövetség tagja lett. 2011-ben a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült. A Magyar Művészeti Akadémia osztozik a család gyászában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.