Vonaton ragadt egy hétéves kislány. A MÁV őt és családját okolja. 

Egy édesanya gyerekeivel és keresztlányával Dunakesziről Budapestre indult vonattal. Sok emberrel együtt várták a járművet. Először kislánya, a hétéves Zoé szállt fel, ő pedig a másik két gyerek segítségével próbálta feltolni a babakocsit, mikor hirtelen becsukódott az ajtó, és a vonat rögtön el is indult. 

"Elkezdtem nyomni a nyitógombot, mint egy őrült, de nem történt semmi" – mesélte az anyuka a Blikknek"Zoé döbbent tekintettel nézett vissza rám az ajtó túloldaláról, láttam, hogy sírásra görbül a szája."

Az anya rohanni kezdett, és ütötte a vonatot, kiabált a gyerekének, hogy a következő állomásnál száljon le. A nő a pénztárhoz futott, hogy segítséget kérjen, de nem tudtak mit tenni. A forgalmista megpróbálta telefonon hívni a következő állomást, de nem vették fel. Ekkor Edit keresztlánya vette észre, hogy a vonaton ragadt kislány, Zoé közeledik feléjük, megmentőjével.

Forrás: Thinkstock

"Nagyon sírtam, amikor elindult a vonat, azt hittem, örökre elveszítem anyát" - mesélte a napilapnak Zoé - "Amikor a vonaton a felnőttek látták, hogy sírok, hárman is odajöttek, mondták, hogy nyugodjak meg. Az ajtó mögött hallottam, hogy anya kiabál, de nem mertem volna leszállni. Aztán amikor megint megállt a vonat, egy bácsi kintről kinyitotta azt ajtót. Azt mondta, menjek vele, visszavisz anyához."

Kiderült, a férfi végignézte a jelenetet, autóba ült, és elindult a vonat után. A következő állomásnál beérte a szerelvényt, és vissza tudta vinni a kislányt a családhoz. 

Az anya keresi megmentőjüket
"Olyan sokkos állapotban voltam, hogy a nevét sem tudtam megjegyezni. Szeretném, ha jelentkezne, és megköszönhetném neki" – nyilatkozta Edit, aki még mindig keresi a kedves férfit, aki megmenette kislányát.

A MÁV szerint Zoé és a családja hibázott. Közleményt adtak ki, amelyben azt írják, a jegyvizsgáló szabályosan indította el a vonatot. "Vasúti dolgozó nem vétett, vizsgálat nem indult" - reagált a MÁV a Blikk kérdéseire. A társaság arra is megkérte a szülőket. hogy jobban figyeljenek gyerekeikre a vonaton.

Edit panaszt tett a MÁV-nál, felháborítónak tartja a választ. 

"A kislányom nem ugrott fel a vonatra, hanem fellépett, mi mentünk volna utána, hárman emeltük a babakocsit, amikor bezáródott előttünk az ajtó."