Nem a több mint nyolc éve eltűnt skót kislányé, Madeleine McCanné az Ausztráliában talált holttest az ausztrál rendőrség közlése szerint - írja az MTI.

Megerősíthetem, hogy teljeséggel kizárt, hogy Madeleine McCann az áldozat, a brit rendőrséget informáltuk" - közölte Des Bres nyomozó szerdán. Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, a dél-ausztráliai Adelaide városának közelében, egy autópálya mellett egy gyermek holttestére bukkantak egy bőröndben július 15-én. A vizsgálatok megállapították, hogy egy 2-4 éves korában elhunyt, legalább nyolc éve halott szőke kislány holttestéről van szó.

Forrás: Origo

Madeleine McCann ügyét szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket nyilvánította gyanúsítottá. A gyanúsítást egy évvel később - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a kislánynak azonban azóta sem lelik nyomát. 

Madeleine McCann sorsáról és hollétéről számtalan elmélet került nyilvánosságra. A visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy egy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár "megrendelésére" rabolhatták el. 

A kislányt az eltűnése óta eltelt nyolc évben Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján látni vélték, de eddig sehol nem akadtak a nyomára.

A Madeleine-ügy
Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében egy baráti társasággal vacsoráztak.