Mi imádtuk tegnap este a csillaghullást! Nézegess fotókat, ha lemaradtál!

Forrás: AFP/Matthias Balk -
Perseida meteorraj meteor csillaghullás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Többek között ezért is imádjuk az augusztust: a Perseida-csillaghullást szerda éjjel lehetett nagyon jól megfigyelni, de ne izgulj akkor sem, ha lemaradtál róla! 

A legnagyobb aktivitás este tíz óra után, különösen éjfél tájban és az éjszaka második felében volt látható; ha elég türelmes voltál, szinte 2-3 percenként feltűnhetett egy-egy fénycsík az égen. Bár a raj szerdán tetőzött, a hét végéig sok hullócsillagot lehet majd látni, a Perseidából és egyéb rajokból is hullanak majd meteorok.

Forrás: AFP/Matthias Balk

A Perseidák az egyik legismertebb, fényes meteorokat és sűrű hullást produkáló meteorraj. A meteorok a Perseus csillagkép irányából sugárzódnak szét, a Perseidák elnevezés innen eredeztethető. A Perseidákat Szent Lőrinc könnyeinek is nevezik, a rómaiak által halálra kínzott ókeresztény mártír után, akinek ünnepnapját augusztus 10-én tartja az egyház.

Forrás: AFP/Matthias Balk

És hogy mit kell tenned, ha hullócsillagot látsz? Hát kívánj valamit!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.