Elképesztő fotók! 40 kiló gyapjút növesztett az évekre elkóborolt juh

Kos Guinness-rekord merinó juh gyapjú szőrzet rekord múzeum juh
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harminc pulóver elkészítéséhez elegendő gyapjúval került elő Chris, az évekkel ezelőtt elkóborolt merinói juh Ausztráliában.

Az elkóborolt állat az idők során mintegy 40 kilogrammnyi gyapjat növesztett. Ez akkora mennyiség, hogy a juhot befogadó canberrai állatmenhely vezetője, Tammy Ven Dange szerint minden bizonnyal bekerül a Guinness-rekordok közé.

A kost elkábított állapotban szabadította meg hatalmas szőrzetétől Ian Elkins birkanyíró bajnok. Mint elmondta, úgy tűnik, jó állapotban van az állat, amely szerinte 5-6 éves lehet. „Igazán jól néz ki, mintha kicserélték volna” - mesélte Ven Dange, aki 40 percen keresztül nyírta az állatot.

A Chrisnek nevezett juhra Canberra környékén, a legközelebbi juhfarmtól is nagyon messze akadtak rá egy bozótos területen. Az állatmentők attól tartottak, hogy nem éli túl a forró nyarat, így rögtön cselekedtek.

Elkins szerint a levágott gyapjú túl hosszú ahhoz, hogy eladják, nem is elég jó minőségű, a szakember azonban abban bízik, hogy végül múzeumba kerül.

A korábbi rekordot egy hat évre elkóborolt új-zélandi juh, Shrek tartotta, amelyről 27 kilónyi gyapjút vágtak le több mint tíz éve.

Az ausztrál merinói juhokat a gyapjukért tenyésztik és évente nyírják őket, alkalmanként átlagosan 5 kilónyi gyapjút vágnak le róluk.
Nők, pénz, luxus - Ez a férfi az Instagram új császára!http://www.life.hu/news/20150903-o-lett-az-instagram-uj-csaszara-luxusrol-posztol-a-vallalkozo.htmlMichael Straumietis egy hónap alatt több mint 70 ezer követőt szerzett az Instagramon. A képei többségén dögös hölgyek és elképesztő luxus szerepelnek. NewsOrigoVettel: "Meg sem próbálok Michael lábnyomába lépni"http://www.life.hu/news/20150903-sebastian-vettel-michael-schumacherrol-is-is-beszelt.htmlSebastian Vettel gyerekkori példaképének tekinti Michael Schumachert. "A hősöm volt, aztán a barátom lett, most pedig szurkolok a felépüléséért" - jelentette ki. News--Brutálisan lezuhant a hőmérséklethttp://www.life.hu/news/20150903-idojaras-nyugaton-sokat-zuhant-a-homerseklet.htmlTegnap kettészakadt az ország. A nyugati részeken már 10 fokkal is kevesebb volt mint az elmúlt napokban, ám keleten még mindig tartott az igazi nyár. Csütörtökön azonban már tényleg nem árt magunkkal vinni melegebb ruhadarabot. News--Hét éve lejárt húst találtak egy étteremben az M1-esenhttp://www.life.hu/news/20150902-het-eve-lejart-hust-talaltak-egy-etteremben.htmlFőútvonalak menti éttermekben razziáztak, és olyat találtak az egyik vedéglátó helyen, amitől a szívunk is elállt. News--Kétfejű malacka született Kínábanhttp://www.life.hu/news/20150902-ketfeju-malacka-szuletett-kinaban-a-koca-nagy-nepszerusegnek-orvend.htmlA cuki koca két fejjel, három füllel látta meg a napvilágot és szinte azonnal nagy érdeklődésre tartott számot.News--Extrém pornó birtoklásáért ítélték el a férfit - Kutyák és gyerekek voltak a felvételekenhttp://www.life.hu/news/20150902-extrem-porno-birtoklasaert-iteltek-el-a-ferfit.htmlA húszéves férfi tagadja, hogy extrém szexvideókat csinált és terjesztett volna, a rendőrség azonban állítja, így volt.NewsThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.