Vodkázott volna a repülőn, így visszafelé már nem engedték a gépre

Forrás: airliners.net -
repülő légitársaság ittas óvónő alkohol utazás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Xanthia Morrison a Jet2 légitársaság gépén szeretett volna Glasgow-ba repülni Krétáról, ahol egy barátja esküvőjén vett részt. A gépre azonban nem jutott fel, mert állítólag agresszívan viselkedett az előző járaton. 

A 34 éves óvónő és barátja története még Skóciában kezdődött, ahol a felszállás előtt négy üveges vodkakészletet vásároltak a repülőtér egyik boltjában. Az italokat magukkal vitték a járatra, ahol fel is bontották azokat.

A légiutas-kísérő rögtön figyelmeztette őket, hogy a fedélzeten nem fogyaszthatnak saját italt, a pár pedig rögtön át is adta az üvegeket a stewardessnek. Később a személyzet másik tagjától egy fenyegető levelet kaptak, melyben az állt, hogy adják oda az útleveleik adatait, különben értesítik a rendőrséget - írja az Origo.

Illusztráció Forrás: airliners.net

"Átadtuk az adatainkat egy másik stewardessnek, aki bocsánatot kért a kollégája viselkedéséért. Ő azt mondta nekünk, hogy a visszaúton is utazhatunk a Jet2 gépén, és nem kell aggódnunk." - mesélte az óvónő a Daily Mailnek. Egy felvételt is átadott a lapnak, melyen telefonnal rögzítette a beszélgetést a légiutas-kísérővel. Ezen a stewardess elmondja, hogy a további utazásukat nem befolyásolja ez az eset, és az útlevélszámok csak információ céljából kellenek, a visszautat nem érinti az ügy.

A pár egy hétre utazott Krétára, ott azonban kaptak egy telefonhívást a légitársaságtól, hogy nem viszik őket vissza Glasgow-ba, mert az odaúton agresszívan viselkedtek. A cég azt állította, hogy a pár a tiltás után is ivott a saját alkoholjából, amit Morrison tagadott. A nőnek és társának 400 fontjába (171 ezer forint) került másik repülőjegyet vennie.

A Jet2 szóvivője a lap megkeresésesre elmondta, hogy a zéró tolerancia elve náluk alapszabály, és az agresszív viselkedést semmiképpen sem tolerálják. "Miután gondosan megvizsgáltuk a személyzet jelentését, azt a döntést hoztuk, hogy megtagadjuk a két utas visszaszállítását Krétáról Glasgow-ba. Megértjük, hogy Miss Morrsion nem boldog ettől" - mondta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.