Nem hitték el, hogy életveszélyes stroke-ja van Marika néninek, nem jött ki hozzá a háziorvos, nem akarta elvinni a mentő, és a kórházban sem látták el időben.

A 73 éves Ignácz Mihályné szep­tember 29-én lett rosszul gyönki otthonában, félrebeszélt, nem tudott válaszolni a kérdésekre, arca furcsán eltorzult – ezek a stroke összetéveszthetetlen jelei, írja a BlikkAz ilyen betegnek sürgősen orvoshoz kell jutnia, különben lebénulhat vagy meghalhat. Az asszony fia, Ignácz György azonban hiába fordult segítségért.

IllusztrációForrás: Getty Images/iStockphoto/Brianajackson

„Azonnal hívtam a háziorvost, de azt mondta, majd csak 14 órától rendel, vigyük be akkor hozzá anyánkat. Hívtuk a mentőket, akik hamar kijöttek, de nem akarták elvinni anyánkat, azt tanácsolták, aludja ki magát. Addig veszekedtem velük, míg végül beszállították a szekszárdi kórházba” – mondta György, aki szerint a kórházban is megváratták édesanyját: „Hazamentem a cuccaiért, mire visszaértem, még mindig a folyosón volt.” Miután Marika néni bekerült az intenzív osztályra, még a holmijai is eltűntek. György ekkor feljelentést tett a rendőrségen.

A lap megkereste a szekszárdi Balassa János kórházat, Né­meth Csaba orvos igazgató állítása szerint ilyen panaszokkal nem keresték meg az intézményt, az értéktárgyak eltűnését a rendőrségen kell jelenteni. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője elmondta, eddigi információik nem támasztják alá a férfi állításait, a beteg ellátásáról pedig nem adhatnak ki rész­leteket. Csak annyit tudunk, hogy Marika néni azóta otthon lábadozik.