Firat Oczelik és Kaitlyn Regehr története az egész világot bejárta, miután a kanadai lány Facebookján, az újságokon és a rendőrségen keresztül kezdte el keresni a férfit, aki megmentette őt egy londoni buszjáraton.

Kaitlyn Regehr október elején egyik este hazafelé utazott Londonban a legendás 207-es buszon, amikor egy fiatalember fogdosni kezdte a csinos, szőke lányt.

Ezzel a képpel köszönte meg Kaitlyn az akkor még ismeretlen megmentőjének, amit tett érteForrás: Facebook/Kaitlyn Regehr

A kanadai származású lányt végül egy másik férfi közbeavatkozása mentette meg: azt mondta Kaitlyn zaklatójának, gondoljon arra, mit érezne, ha valamelyik női hozzátartozójával, például az édesanyjával, vagy a húgával csinálná ugyanezt valaki más.

Ez a lány a húgod lehetne – tette hozzá. Kaitlyn később Facebook oldalán köszönte meg az ismeretlen srácnak, hogy kiállt érte, és arra kérte az embereket, osszák meg bejegyzését, hogy megtalálja a megmentőjét, és meghívhassa őt egy sörre.

Hála a világháló, a média és a rendőrség segítségének, Kaitlynnek nemrég teljesült kívánsága. A férfit, mint kiderült Firat Oczeliknek hívják, Kaitlyn pedig ígéretéhez híven meg is hívta őt egy italra, majd egy közös fotó is felkerült róluk. 

Forrás: Facebook/Kaitlyn Regehr

Nemcsak azt köszönöm, hogy kiálltál értem, és azt, hogy miattad biztonságban érezhettem magam, hanem azt is, hogy a hazamenetel közben megmutattad, hogy a zaklatást elszenvedő is ember– ebben a nagy, könnyen anonimmá váló városban. De te nem fordultál el. Kiálltál értem. Mondtál valamit" – írta Kaitlyn, aki Oczelikkel együtt arra biztat mindenkit, hogy kövessék a srác példáját.