Ambrus Attila részegen ment kirabolni a bankot, így fordulhatott elő, hogy elszunyókált.

Előfordult, hogy még Ambrus Attilát, a sokat látott whiskys rablót is földre küldte az alkohol, méghozzá "munka közben" – írja a Blikk Ambrus Attila könyvére hivatkozva.

Forrás: TV2

„Nem szokott megártani a szesz, de úgy tűnik, fáradtabb lehettem a kelleténél, mert délutánra a pia felülkerekedett. Bementem a bankfiókba, sorszámot húztam, láttam, érzékeltem, hogy mennyien vannak, sok-sok ügyfél, várnom kellett, mire tisztul a terep, és közeledik a záróra. Lehuppantam egy üres helyre, és elnyomott az álom."

„A pisztoly ébresztett. A zsebembe rakott fegyver alvás közben nyomta az oldalamat, erre felriadtam. Te jó ég, hol vagyok? Ez futott át az agyamon, aztán pillanatok alatt - szolgálatba helyeztem magam-, és kedvesen álmodozó, jámbor ügyfélből vad, veszélyes, könyörtelen bankrablóvá váltam. „Mindenki a földre!" Ezt kiáltottam, miközben elővettem a stukkert, és lefegyvereztem az őrt."

A whiskys megölte volna bűntársát
„Volt egy olyan megállapodásom az akkori bűntársammal, hogy ha valaki megsérül kettőnk közül, és nem tud elmenekülni, akkor a másik fejbe lövi" – mondta Ambrus, részletek a Life.hu cikkében.