Vérmérgezés végzett a magyar csodalóval, Overdose-zal

Forrás: MTI/Manek Attila -
temetés Mikóczy Zoltán vérmérgezés Overdose
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Overdose még júliusban pusztult el, de a temetését még csak most szervezi a gazdája, Mikóczy Zoltán. Az állat hamvainak egy részét különvették, és abból fognak majd kapni a tulajdonosok. 

A magyar csodalónak is nevezett Overdose egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után pusztult el. Az üzletember elmondta, hogy a ló maradványait Alagon, az egykori istállójával szembeni fa alatt helyezik végső nyugalomra - írja a Blikk.

Forrás: MTI/Manek Attila

"Sajnos nem voltam ott, amikor beteg lett. Elmondásokból tudom csak, hogy mi történt Dózival. Kólikás lett, nem lehetett műteni, mert nem élte volna túl az altatást. Így egy hagyományos módszerrel próbálkozott nála az orvos. Orrszondán keresztül szappanos vízzel átmosták a beleit, de a vékonybele valamiért megsérült. Már majdnem jól volt, úgy nézett ki, hogy kilábal a kólikából, amikor hirtelen rosszabbra fordult az állapota. A vékonybele kiszakadt, és vérmérgetést kapott. Pár óra alatt elvitte a szegény állatot" - mesélte Mikóczy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.