Janis Winehouse szerint lánya egy titokzatos betegséggel küzdött, utolsó napjaiban pedig teljesen kifordult magából.

Megvágta az arcát, elnyomta rajta a cigarettáját, kiestek a fogai és annyira vékony volt, hogy szinte átszúrták a csonjai a bőrét - így emlékszik vissza Amy Winehouse utolsó napjaira édesanyja, Janis, akinek nemrég jelent meg Loving Amy című memoárja lányáról.

Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Janis, aki Hurrikán Amynek becézte gyermekét, azt itt írja többek között, hogy lánya annyira imádta az édességet, hogy gyermekkorában még lopni is próbált belőlük egy zsidó ünnepnapon a zsinagógából. Vélekedése szerint Amy az úgynevezett Tourette-szindrómával küzdött, ami miatt nem tudott uralkodni saját szavain.

Bár Janis nem tartja igaznak a vélekedést, miszerint lánya meg akart halni, saját bevallása szerint már kilenc éves korában észrevette, hogy szándékosan megvágta a karjait, és már ekkor nyomát mutatta a depressziónak. Az első nagy törést szülei válása jelenthette számára, majd 18 évesen elköltözött otthonról, később pedig megismerkedett férjével, Blake Fielder-Civillel, aki bevezette őt a drogok világába. Innentől pedig nem volt megállás. 

Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Kevin Winter

 

Nem volt olyan pillanat, hogy ne lett volna valamilyen kábítószer a testében.Az énekesnő bulimiája és függősége tovább romlott: halálának évében, 2011-ben részegen lépett színpadra Európai koncertturnéján, elfelejtette a dalszöveget, elesett, és csoszogott. A turné többi állomását ezután eltörölték. Július 23-án holtan találtak rá camdeni otthonának ágyában. Azóta a nap óta minden hónap egyre közelebb hozott ahhoz, hogy lezárjam magamban Amy életét, de még így sem tudok elköszönni tőle- írta Janis.