Vegzálják, zsarolják a tanárokat egy szegedi pedagógus szerint. A 22 éve tanító tanár nyílt levelet tett közzé.

Szegeden többféle módon vegzálják az iskolák dolgozóit, akik már azt fontolgatják, hogy csatlakoznak a miskolci Herman Ottó Gimnázium nevelőtestületének petíciójához - állítja egy a Szegedi Szakképzési Centrum egyik iskolájában tanító tanár.

IllusztrációForrás: Origo

A pedagógus annyit árult el magáról, hogy 22 éve van a pályán, szakmai tantárgyat oktat, van két egyetemi és egy főiskolás diplomája, valamint egy felsőfokú okj-s végzettsége - írja a delmagyar.hu.

A szegedi tanár Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkárnak írt nyílt levelet szombaton, a tanitanek.com oldalon. Itt gyűjtik az aláírásokat a miskolci tanárok mellett.

IllusztrációForrás: MTI/Czeglédi Zsolt

 „Tisztelt Államtitkár Asszony! Ezúton szeretném felvilágosítani, hogy Szegeden többféle módon is vegzálják az iskolák dolgozóit!"kezdődik a nyílt levél. A tanár szerint telefonon felhívják az iskolák igazgatóit, rendkívüli igazgatói értekezleteket hívnak össze, és kötelezik az igazgatókat arra, hogy ha történik valami a Herman-levél kapcsán, akkor azt jelentsék.

A tanár levele szerint a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója vegzálja az igazgatókat. Azt írja, hogy természetesen minden szóban megy, nehogy nyoma maradjon.

Tízből öt iskola csatlakozott
Tavaly július elsején alakult meg a Szegedi Szakképzési Centrum – tíz iskolával. Ezek a következők: Csonka János, Déri Miksa, Gábor Dénes, József Attila, Kossuth Zsuzsanna, Kőrösy József, Krúdy Gyula, Vasvári Pál, Vedres István és Móravárosi Ipari szakképző iskola. A tíz iskolából szombat estig öt – a Kőrösy József, a Csonka János, a Vasvári Pál, a Krúdy Gyula és a Gábor Dénes – csatlakozott a miskolci tanárok petíciójához.