Különleges ajándékkal lepte meg édesanyja 29. születésnapja alklamából a New Jersey-i Christopher Janitzot: a kisfiú 20 évvel ezelőtt egy iskolai feladat keretei között lejegyezte, milyen lesz a jövő. Meglepően pontos kép született.

Christopher Jantz egészen pontosan 1996-ban írta az a levelet, amely azóta szinte az egész világot bejárta. Az ABC News által is lehozott irományban az immár 29 éves fiatalember arra tér ki, hogyan képzeli el a jövőt 20 év múlva.

Forrás: Christopher Janitz

Íme:

Húsz év múlva 2016 lesz, és az autók nem a földön fognak gurulni. Az autók a levegőben fognak repülni.
Az iskolák nem téglából fognak épülni, hanem fémből és vicces formájúak lesznek. Robotrendőrök és bolti eladók lesznek és mindenféle ilyen emberek.
Nem lesz normális asztal, számítógépek lesznek, furcsa ceruzákkal.
20 év múlva 29 leszek, a nővérem 32, anyukám pedig 63 éves.
20 év múlva a New York Giants fogja megnyerni a Super Bowlt és Dallas Cowboys az NFL történetében soha többé nem nyer egyet sem.

 

Azt hiszem, messze a legmeglepőbb dolog, hogy megjósoltam, hogy a Cowboys nem nyeri meg újra a Super Bowl-t.A levelet közvetlenül azután írtam, hogy megnyerték az utolsó Super Bowl-t. Azóta az én csapatom, a Giants jött, és megnyert 2 Super Bowl-t is. És a Cowboys? Semmit. A 9 éves önmagam le lenne nyűgözve!" - mondta el a lapnak Christopher, akinek a többi jóslata is nagyjából bejött: a dizájnerként dolgozó férfi számítógépen végzi munkáját, manapság pedig a robotok szinte mindennapi életünk részeivé váltak - gondoljunk csak az önkiszolgáló pénztárokra.