Andai Györgyi számára megváltás volt a halál

Forrás: MTI/Kollányi Péter -
betegség halál Játékszín szenvedés Andai Györgyi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csendben, de nagyon hosszú ideje szenvedett már a Jászai Mari és Aase-díjas színésznő. Betegsége ellenére azonban mit sem veszített humorérzékéből. 

Színésztársait megrázta Andai Györgyi halálhíre, de nem érte őket váratlanul. A színésznőt évek óta betegség és fájdalom kínozta, ezért szinte megváltás volt neki a halál - írja a Bors. Pásztor Erzsi mesélt a lapnak Andai Györgyi megpróbálatásairól, aki mindvégig méltósággal viselte a kínokat.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

“Imádkoztam érte, hogy minél előbb menjen, mert elmondhatatlanul sokat szenvedett” - árulta el Pásztor Erzsi a lapnak, aki hozzátette, nagyon hosszú ideje szenvedett már erős gyomorfájdalmaktól a színésznő, de csak akkor ment orvoshoz, ha már tényleg nem bírta elviselni a kínokat. "Egy évvel ezelőtt derült ki, hogy vastagbélrákja van" - mondta a kolléganő. A kemoterápia ellenére viszont nem vesztette el jellegzetes hajkoronáját sem. A színésztárs szerint kissé megfakult a színe, de úgy is gyönyörű volt.

Forrás: MTI/Kollányi Péter

Pásztor Erzsi természetesen a színpadon kívül is gondját viselte kollégájának, a kórházba is ellátogatott hozzá. "A férje ugyanabban a kórházban halt meg, ahol ő töltötte az utolsó napjait. Ezt a betegséget egyedül nem is tudom, hogyan lehet végigcsinálni, egyedül küzdött. A férje fia sokat segített az utolsó időkben, de neki is volt családja, nem tudott mindig Györgyi mellett lenni" - árulta el a kolléganő. Andai Györgyi a Játékszín egész társulatának hiányozni fog. Horváth Lili, akivel szintén együtt játszottak a Nyolc nő című darabban, azt mondta, mindig várni fogják a színésznőt.

"Nehezen fogja fel az ember, hogy ő már nem jön többet, szerintem mindig várni fogjuk. Vasárnap lesz újra előadás, valószínűleg csak róla fogunk beszélni, annyira kötődött hozzá ez a darab" - mondta Horváth Lili.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.