Tűz volt egy debreceni kollégiumban - Csaknem ötszáz diákot menekítettek ki

égés tűzoltók diák kollégium baleset tűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kigyulladt egy faxgép egy debreceni kollégiumban hétfőn pár perccel éjfél előtt, az épületből 481 diákot menekítettek ki a tűzoltók - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján.

Az egyik diák kiugrott az ablakon, őt a mentők könnyű sérülésekkel kórházba vitték. Több diákot füstmérgezés gyanújával vizsgálnak a helyszínen, egyiküket szintén kórházba vitték.
A tüzet percek alatt eloltották, átszellőztetik az épületet.

Képünk illusztráció. Forrás: Dreamstime

Az OKF később közölte, hogy az elektromos hálózat felülvizsgálata után visszatérhettek szobájukba a Sumen utcai kollégium diákjai. A mentők folyamatosan szállítják kórházba a kivizsgálásra vagy ellátásra szoruló diákokat, egyelőre harmincöt embert vittek el, de számuk még nőhet.
A végleges ellenőrzés szerint 495-en tartózkodtak a hatemeletes épületben akkor, amikor nem sokkal éjfél előtt felcsaptak a lángok az egyik földszinti helyiségben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.