Elrontották a korhatár-besorolást a Komancsok holdja című filmnél, így a Médiatanács szerint 18 ezer gyerek láthatta az agresszív és félelemkeltő filmjeleneteket.

Miután a TV2-n tavaly év végén vetített Komancsok holdja című játékfilmet a16-os korhatár-kategória helyett 12-esbe sorolta, ráadásul délben vetítette a 21 óra utáni idősáv helyett, a Médiatanács 1,25 millió forint bírságot szabott ki a szolgáltatóra – áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleményében.

A kép illusztrációForrás: Thinkstock

A nézettségi adatok szerint a 16 éven aluli nézők közül körülbelül 18 ezren láthattak legalább egy percet a műsorból. A Médiatanács a gyermekek védelme érdekében, a televíziók jövőbeni jogkövető magatartásának ösztönzésére, más szankciók megállapításához hasonlóan,

a fokozatosság és arányosság elve alapján határozta meg a jogkövetkezmény típusát és mértékét.

A Médiatanács egyébként még januárban az RTL Klub a Hungary’s Got Talent című tehetségkutató műsora miatt 7,5 millió forint bírságot kapott. A testület áprilisban az RTL Klubra az Éjjel-Nappal Budapest egyik adása miatt 7,54 millió forintra büntette, valamint a Class FM szolgáltatója köteles a Morning Show két adása kapcsán összesen 1 millió forint bírságot fizetni rossz korhatár-besorolás miatt.