Babos Tímea legyőzte az amerikai teniszcsillagot, Venus Williamst

Forrás: AFP -
Venus Williams Babos Tímea teniszbajnokság teniszcsillag
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hurrá, ismét magyar sikertől hangos a sajtó. A római salakpályás WTA-torna második fordulójában került össze a világranglistán 14. illetve sokszoros Grand Slam-tornagyőztes, többszörös wimbledoni bajnok, volt ranglista-1. Venus Williams a legjobb magyar teniszezőnővel, Babos Tímeával.

Az esélytelenebb, világranglistán 48. magyar versenyző Babos Tímea megverte Venus Williamst egy izgalmas háromórás meccsen, szerda este.

Venus Williams Forrás: AFP/William West

Az első játszma volt a legszorosabb: Babos 4-1-re is vezetett, rövidítésben dőlt el 7-5-re, így az amerikaié lett 7:6-tal. A második szettben Babos visszavágott, 6-5-nél brékelt, 7:5-tel pedig kiegyenlítette a játszmát,

ezt követte a döntő.

1:1 után az amerikai 3-1-re elhúzott, miután elvette Babos adogatását, csakhogy a magyar 3:3-ra egyenlített. A vezetést egy ideig nem tudta átvenni, majd egy adogatással 5:4-re vezetett.

Így a mérkőzést is Babos Tímea nyerte.

Babos Tímea Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.