Ételekkel teli hűtő mellett halt éhen a gyöngyösi kislány

Forrás: Thinkstock -
halál Gyöngyös gyermek éhezés étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A másfél éves Gyöngyösön élő kislány mindössze 3-3,5 kilót nyomott, mikor a mentők csütörtökön kiérkeztek a lakásba a holttestéhez. Az otthon állítólag teljesen rendezett volt, a hűtő pedig roskadásig tele.

Utoljára novemberben járt háziorvosnál az a gyöngyösi kislány, aki csütörtökön elhunyt mindössze 3-3,5 kilósan. Állítólag már órák óta halott volt, mire a szülei kihívták a mentőket. A Bors információi szerint K. Gusztáv kőfaragó művész, vagyis az apa lakásában volt megfelelő mennyiségű élelmiszer, a hűtő roskadásig tele volt.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A szomszédok szerint a család nem engedte be a védőnőt sem, orvoshoz pedig hónapok óta nem vitték a gyermeket.

A védőnőnek ilyen esetben értesítenie kell a gyermekvédelmi szolgálatot, vagy akár a rendőrséget is. Nem ritka, hogy járőrökkel megy ki a védőnő egy-egy problémásabb családhoz”

az elhunyt gyermek óvodáskorú nővérével is hasonló gondok voltak.

Abban az ügyben 2013-ban folytattak eljárást, így

fokozottan kellett volna figyelni a kisebbik testvérre.

A lap megkereste az illetékes Humán Szolgáltató Központot, akik nem nyilatkoztak, de állítólag már elindult a belső vizsgálat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.