Hatalmas vihart kavart annak a gorillának a tragikus esete, akit azért lőttek le, mert beesett hozzá egy kisgyermek. A legtöbben a fiú szüleit hibáztatták, de vajon felelősségre lesznek vonva valaha?

A 3 éves kisgyermek beesett Harambe, a 17 éves hím gorilla kifutójába, ezért kellett kilőni az állatot. Az eset sok állatvédőt felháborított, és sokan a szülőket akarták felelősségre vonni. Később kiderült, hogy a kisgyermek apja nem éppen makulátlan előéletű.

Forrás: Facebook

Az édesapa múltját sok bűncselekmény tarkítja, a többi között emberrablás, lopás és drogkereskedelem miatt is szembekerült már a törvénnyel. Ezek után még többen szerették volna, ha a szülőket felelősségre vonják. Kiderült, hogy a rendőrség valóban vizsgálja őket, ám az ügyészség úgy döntött, nem emel vádat a 32 éves Michelle Gregg, és a 37 éves Deonne Dickerson ellen. Azt mondják, az anya nem tett olyat, amivel veszélybe sodorta volna a gyermeket, így nem merülhet fel a gondatlanság - írja a Radar Online. Az állatkert kedden nyitja meg újra a gorillák kifutóját, köré magasabb védőkorlát került, hogy az eset ne ismétlődhessen meg.