Megvan az egyiptomi gép fekete doboza: Kiderül, mi történt a pilótafülkében

Forrás: AFP/Andras Soos -
fekete doboz Egyptair Egyiptom légikatasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyiptomi illetékesek bejelentették, hogy megtalálták a Földközi-tengerbe zuhant gép egyik fekete dobozát, ami rögzítette a pilóták beszélgetését. Fény derülhet, mi okozta az utasszállító tragédiáját.

Megtalálták a május közepén a tengerbe zuhant egyiptomi utasszállító feketedobozát, - erősítették meg az egyiptomi hatóságok. A pilóták beszélgetését rögzítő eszköz is megsérült a becsapódáskor, - írja a Reuters. A feketedoboz memóriegysége azonban sértetlen maradt, így nagy az esély arra, hogy sikerül rekonstruálni a zuhanás előtti pillanatokban elhangzottakat.

Az EgyptAir feketedobozát az egyiptomi partokhoz közeli Alexandriába szállították, ahol

megkezdődik az épségben maradt részek vizsgálata,

így talán arra is fényderül, miért zuhant az utasszállító a Földközi-tengerbe.

A feketedoboz rögzítette a pilóták beszélgetését Forrás: AFP/Andras Soos

Mint ismeretes, az EgyptAir Párizsból Kairóba tartó gépe 66 emberrel a fedélzetén még május 19-én tűnt el a radarernyőkről.

A gép 11 300 méteren repült, és mielőtt eltűnt, hirtelen kanyarodni kezdett. Az időjárási körülmények nem voltak rosszak, és a pilóta is gyakorlott volt, vészjelzést nem adtak le a gépről, így több szakértő is fenntartja a terrorcselekmény gyanúját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.