Eltűnt egy orosz repülő Szibériában

Forrás: Thinkstock -
Oroszország repülő Szibéria orosz erdőtűz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Eltűnt az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egy Il-76-os típusú speciális repülőgépe pénteken a szibériai Irkutszki területen, ahová erdőtüzek oltására vezényelték ki. 

A szibériai régió katasztrófavédelmi hatóságának sajtószolgálata szerint a gép fedélzetén tízfős személyzet dolgozott – írta a RIA Novosztyi orosz hírügynökség. A tájékoztatás szerint a hatóságok egy másik repülőgépet indítanak az Il-76-os felkutatására. A keresést nehezíti, hogy az erdőtüzek miatt

a területet sűrű füst borítja.

Forrás: Thinkstock

Egy légügyi forrás szerint, a repülőgép mintegy háromezer méteres magasságban haladt, amikor eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta a géppel

nem sikerült rádiókapcsolatot teremteni.

A légiforgalmi szolgálatok egy forrása szerint a gép műszakilag kifogástalan állapotban volt, a személyzetnek pedig nagy tapasztalata volt tűzoltási feladatok teljesítésében, akárcsak humanitárius segélyek célba juttatásában és légi mentési akciók végrehajtásában.

Forrás: Thinkstock

Irkutszk térségében tombolnak Szibériában a legnagyobb erdőtüzek, amelyek mértékét a katasztrófavédelem segítségével sikerült csökkenteni. Az oltásra Il-76-os és Be-200 tűzoltó repülőgépeket vetettek be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.