Sürgősen be kellett zárni a kínai kajáldát: kosz és azonosíthatatlan ételek

Fotó: Tuba Zoltán [origo] -
étterem kínai bezárás romlott élelmiszer Nébih
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb távol-keleti étteremet kellett bezárnia a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnak, ugyanis semmilyen szinten nem felet meg az előírásoknak, ráadásul a raktárt lakásnak is használták.

Legutóbb július végén tartottak ellenőrzést egy budapesti pláza kínai kajáldájában, azt is azonnali hatállyal bezárták a Nébih munkatársai. Ez történt most is, egy XIV. kerületi távol-keleti étteremmel. A súlyos szabálytalanságok miatt lakat került az ajtóra.

Képünk illusztráció Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A tájékoztatás szerint az éves terv alapján ütemezetten, laboratóriumi vizsgálatra szerettek volna élelmiszermintát venni az ellenőrök, de ezt már nem is végezték el, nem volt rá szükség. Látva az elfogadhatatlan állapotokat, inkább

azonnal bezárták a kajáldát.

Az étteremben mindenhol kosz és rendetlenség volt, a raktárt lakásnak is használták. A nyomon követhetetlen alapanyagokat össze-vissza tárolták, a hűtendő termékek sem voltak megfelelően elkülönítve. Az alapanyagok, a helyben készült félkész- és készételek fagyasztása során sem biztosították a nyomon követhetőséget,

a termékek nagy része azonosíthatatlan volt,

de lejárt termékeket is találtak az ellenőrök. Az eljárás folyamatban van, a vállalkozás több százezer forintos bírságra számíthat. Az étterem csak a hibák kijavítása, a dolgozók élelmiszerbiztonsági oktatása és a megismételt, eredményes hatósági szemle alapján nyithat újra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.