Erzsébet királynő Buckingham Palota gyilkossági kísérlet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt három hónapban már négyszer próbáltak II. Erzsébet királynő életére törni. Legutóbb egy 25 éves kínai férfit tartóztattak le, aki cipőjébe rejtett késsel próbált bejutni a királynő rezidenciájára.

Hang Zhang 25 éves kínai férfi elismerte, hogy valóban meg akarta ölni az uralkodónőt. Hiába a beismerő vallomás, a férfit mégis felmentették, mentális zavarokra hivatkozva. Az uralkodó család tagjai rettegnek, hiszen mint kiderült a palota biztonsági emberei nem végzik jól a munkájukat. Múlt héten ugyanis egy másik férfinak is sikerült bejutnia a drótkerítéssel megerősített kapun, és majd negyed óra elteltével vették csak észre az őrök, ahogy késsel a kezében a kertben sétál.

Forrás: ZUMA Press/British Tourist Authority/Pawel Libera

"II. Erzsébet és Fülöp herceg rettegnek, hiszen tisztában vannak azzal, hogy sokan szeretnék őket holtan látni. A királynő egyébként a hálószobája előtt megdupláztatta az őrök számát és huszonnégy órás felügyeletet kért a palota két fő folyosójához.

Ennek ellenére sem tudnak nyugodtan eltölteni egyetlen éjszakát sem, emiatt azt fontolgatják, hogy végleg a skóciai Balmorali kastélyba költöznek, ahol sokkal nagyobb biztonságban érezhetik majd magukat.– írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.