A magyar birkózó kapitány dühös az olimpia miatt: "Egy maffia irányítja ezt az egészet!"

Fotó: Tuba Zoltán [origo] -
Sike András birkózó olimpia 2016 olimpia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A birkózó válogatott szövetségi kapitánya, Sike András szerdán, a Syma-csarnokban meglehetősen kemény szavakkal illette az olimpián történteket: szerinte bizonyos körök azt szeretnék elérni, hogy a birkózás ne legyen olimpiai versenyszám.

Szerdán tértek vissza Rióból az olimpikonjaink, ennek örömére pedig több ezer fős lelkes tömeg várta őket a Syma-csarnokban. A magyar küldöttséggel együtt utazó Sike András, a kötöttfogású birkózók kapitánya azonban

dühösen nyilatkozott az ötkarikás eseményről.

„Nagyon csalódott és dühös vagyok. Gyűlölet van bennem a bírókkal és a nemzetközi szövetség vezetőivel szemben, hiszen példátlan, amit abban az egy hétben ellenünk elkövettek. Harminc éve járom a világversenyeket, de ilyen méretű ellenszélben még sohasem kellett a versenyzőinknek birkózni. Ennek ellenére azt mondom, hogy az ötödik hely is szép" - mondta Sike, aki azt is hozzátette, hogy szerinte a bírók nyúltak bele az egészbe.

Sike András olimpiai bajnok birkózó Fotó: Tuba Zoltán [origo]

"Sokszor érthetetlen volt, hogy egy-egy ítélet mögött mi áll. Egy maffia, aki ezt az egészet most irányítja, aminek az lesz a vége, ha így folytatják, hogy a birkózás megint szóba kerül, hogy ne legyen ott az olimpián." - tette hozzá Sike.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.