A birkózó válogatott szövetségi kapitánya, Sike András szerdán, a Syma-csarnokban meglehetősen kemény szavakkal illette az olimpián történteket: szerinte bizonyos körök azt szeretnék elérni, hogy a birkózás ne legyen olimpiai versenyszám.

Szerdán tértek vissza Rióból az olimpikonjaink, ennek örömére pedig több ezer fős lelkes tömeg várta őket a Syma-csarnokban. A magyar küldöttséggel együtt utazó Sike András, a kötöttfogású birkózók kapitánya azonban

dühösen nyilatkozott az ötkarikás eseményről. 

„Nagyon csalódott és dühös vagyok. Gyűlölet van bennem a bírókkal és a nemzetközi szövetség vezetőivel szemben, hiszen példátlan, amit abban az egy hétben ellenünk elkövettek. Harminc éve járom a világversenyeket, de ilyen méretű ellenszélben még sohasem kellett a versenyzőinknek birkózni. Ennek ellenére azt mondom, hogy az ötödik hely is szép" - mondta Sike, aki azt is hozzátette, hogy szerinte a bírók nyúltak bele az egészbe.

Sike András olimpiai bajnok birkózóFotó: Tuba Zoltán [origo]

"Sokszor érthetetlen volt, hogy egy-egy ítélet mögött mi áll. Egy maffia, aki ezt az egészet most irányítja, aminek az lesz a vége, ha így folytatják, hogy a birkózás megint szóba kerül, hogy ne legyen ott az olimpián." - tette hozzá Sike.