Erőszak a nevelőotthonban - Bosszúhadjáratról van szó?

Forrás: Dreamstime -
bosszú erőszak nevelőotthon állami gondozott
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Múlt héten tizenöt fiatal feljelentést tett, hogy molesztálták őket az Alföldi utcai nevelőotthonban. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz, de több hivatalos szerv is vizsgálatot indított. A nevelőtthon dolgozói most az Abcúgnak nyilatkoztak, elmondták, hogy szerintük a vádak alaptalanok.

A Bors számolt be először az esetről, a lap azt állította, hogy náluk vannak a bizonyítékok, de azt eddig nem adták át senkinek. Az Abcúg viszont úgy tudja, hogy az intézetben dolgozó gyermekjogi képviselőkhöz soha sem érkezett panasz. A gyerekek szoktak ugyan reklamálni, de olyan dolgok miatt, hogy nem ízlett az étel, vagy hogy kényelmetken a szobájuk.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

Az Alföldi utcai intézmény nem is hagyományos gyermekotthon, itt csak rövid ideg maradnak a gyerekek. Addig vannak itt a budapesi, családjukból kiemelt fiatalok, ameddig a gyámhivatal el nem dönti, hogy haza mehetnek-e, vagy véglegese nevelésbe helyezik őket. Nem jellemző, az intézményben eltölött rövid idő alatt olyan viszony alakulna ki nevelő és gyerek között, ami szexuális visszaléshez vezet. A nevelőotthon vezetése bízik a három férfi kollégában, biztosak benne, hogy ártatlanok. A vizsgálatok ideje alatt is a gyerekekkel dolgoznak.

Csütörtök este az ATV-ben egy neve elhallagtását kérő 16 éves lány nyilatkozott, aki azt mesélte, hogy amikor bekerült az otthonba felajánlották neki, hogy pénzért lefeküdhet nevelőkkel. A lány a barátja életkörülményei miatt kerül konfliktusba a gyámhivatllal, nem engedték nekik, hogy összeházasodjanak. Az Abcúg forrásai szerint ez a barát áll a szexuális erőszakról szóló vádak mögött, ő írta a névtelen panaszokat, erre azonban nincsen bizonyíték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.