Múlt héten tizenöt fiatal feljelentést tett, hogy molesztálták őket az Alföldi utcai nevelőotthonban. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt nyomoz, de több hivatalos szerv is vizsgálatot indított. A nevelőtthon dolgozói most az Abcúgnak nyilatkoztak, elmondták, hogy szerintük a vádak alaptalanok.

A Bors számolt be először az esetről, a lap azt állította, hogy náluk vannak a bizonyítékok, de azt eddig nem adták át senkinek. Az Abcúg viszont úgy tudja, hogy az intézetben dolgozó gyermekjogi képviselőkhöz soha sem érkezett panasz. A gyerekek szoktak ugyan reklamálni, de olyan dolgok miatt, hogy nem ízlett az étel, vagy hogy kényelmetken a szobájuk.
 

IllusztrációForrás: Dreamstime

Az Alföldi utcai intézmény nem is hagyományos gyermekotthon, itt csak rövid ideg maradnak a gyerekek. Addig vannak itt a budapesi, családjukból kiemelt fiatalok, ameddig a gyámhivatal el nem dönti, hogy haza mehetnek-e, vagy véglegese nevelésbe helyezik őket. Nem jellemző, az intézményben eltölött rövid idő alatt olyan viszony alakulna ki nevelő és gyerek között, ami szexuális visszaléshez vezet. A nevelőotthon vezetése bízik a három férfi kollégában, biztosak benne, hogy ártatlanok. A vizsgálatok ideje alatt is a gyerekekkel dolgoznak.

Csütörtök este az ATV-ben egy neve elhallagtását kérő 16 éves lány nyilatkozott, aki azt mesélte, hogy amikor bekerült az otthonba felajánlották neki, hogy pénzért lefeküdhet nevelőkkel. A lány a barátja életkörülményei miatt kerül konfliktusba a gyámhivatllal, nem engedték nekik, hogy összeházasodjanak. Az Abcúg forrásai szerint ez a barát áll a szexuális erőszakról szóló vádak mögött, ő írta a névtelen panaszokat, erre azonban nincsen bizonyíték.