Hivatalos! Az eltűnt maláj gépé a megtalált szárnydarab

Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion -
eltűnt maláj utasszállító Tanzánia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már hivatalosan is megerősítették, hogy a több mint két éve eltűnt maláj utaszállítóhoz, az MH370-es járathoz tartozott a szárnydarab, amit Tanzániában találtak meg.

A több mint két éve eltűnt malajziai utasszállító repülőgéphez tartozik az a nagy méretű roncsdarab, amelyet júniusba Tanzániában találtak, közölte az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB), ismertetve az elvégzett vizsgálat eredményeit.

Forrás: MTI/EPA/Raymond Wae Tion

A szakértők a kódok, gyártási számos és más adatok alapján bizonyítottnak találják, hogy a június 20-án Tanzániában talált szárnydarab az MH370-es járattól származik.

A Malaysia Airlines légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó járata 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án tűnt el

röviddel a felszállás után, és az eredeti útvonalról teljesen letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhanhatott le. Az ügyet vizsgáló szakemberek eddig csak a Franciaországhoz tartozó indiai-óceáni Réunion szigetén tavaly júliusban előkerült roncsdarabról erősítették meg, hogy az eltűnt gép része, de találtak még több más olyan roncsdarabot Mozambik, a Dél-afrikai Köztársaság és Madagaszkár területén is. A Boeing 777-es típusú gép roncsai utáni kutatás már több mint két éve folyik az Indiai-óceán térségében, de egyelőre kevés eredménnyel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.