A 44 éves ausztrál férfi két autista gyerekével, feleségével és önmagával is végzett, mikor mérgező gázzal árasztotta el házukat.

Feleségével, két autista gyerekével és önmagával is végzett az a 44 éves apa, aki átalakította fűtési rendszerét és mérgező gázzal árasztotta el házukat. Manrique, Ausztráliában Sydneyben élt feleségével a 43 éves Maria Claudia Lutz-zal, 11 éves Elissaval, 10 éves fiúkkal Martinnal és kutyájukkal. 
A gyerekek súlyosan autisták voltak. Az apa mérnök és műszaki szakértőként dolgozott. Testüket hétfőn találták meg, mikor a gyerekek iskolája riasztotta a rendőrséget arról, hogy nem érkeztek be az iskolába.

IllusztrációForrás: Thinkstock

A szomszédok elmondták, a szülők gyermekeik betegsége miatt nagy nyomás alatt éltek, sokat veszekedtek az utóbbi időben és már a válás is szóba került.
Az apa műszaki tudását kihasználva úgy alakította át a ház fűtési rendszerét, hogy az egész ház gázkamrává változott. A szakértők állítják: "Az egész rendszer egy nagyon bonyolult és jól megtervezett művelet volt" –írja a The Sun.
A rendőrség nyomozást indított, hogy kiderítsék a férfi egyedül tervelte-e ki a gyilkosság-öngyilkosságot, vagy felesége is segített neki ebben.