Pedofil nagypapának adták 3 kislány felügyeletét

Forrás: Getty Images/iStockphoto/NinaMalyna/Ninamalyna -
gyámügy pedofil Szabolcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Borzalmas gyerekkora volt annak a három kislánynak, akiket anyjuk halála után nagypapájuk felügyeletére bíztak. A 61 éves férfi alapvető szükségeleteikről sem gondoskodott, ráadásul szexuálisan is zaklatta a gyerekeket.

Rengeteg trauma érte a három kislányt: Bettina 12 éves, Barbara 10, Klaudia pedig 6. Ma már nevelőszülők gondoskodnak róluk, de nagyon sok szenvedésen mentek keresztül, mire eljutottak a békééig. Valószínűleg soha nem fogják tudni túltenni magukat teljesen az őket ért megrázkódtatásokon.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/NinaMalyna/Ninamalyna

A kis településen, ahol a kislányok nevelkedtek mindenki jól ismerte a nagypapát, és azt is tudták, hogy nem alkalmas a gyerekek nevelésére. "A lányok édesanyja, Magdika még 30 éves sem volt, amikor meghalt, veseelégtelenség vitte el szegényt. Két férje volt, az egyik otthagyta, a másik börtönbe került. A férfitól öt gyermeke született, Magdika a három lány mellett két idősebb fiút is nevelt.

A halála után a gyámhatóság a nagyapjuknak, Mihálynak adta a gyerekeket. Bár ne így történt volna!

Mihályról köztudott volt, hogy erőszakos ember, korábban már jó néhány évet ült nemi erőszakért" - mondta a Borsnak az egyik ismerős. A gyerekek 2014-ben kerültek nevelőszülőkhöz, de addigra már rengeteg borzalmon mentek keresztül. Nagyapjuk, D. Mihály a legalapvetőbb szükségleteikről sem gondoskodott.

Verte őket, nem vásárolt élelmiszert. Koldulni és lopni küldte a gyerekeket.

Hetente csak egyszer fürödhettek. A legszörnyűbb dolgokra azonban csak a nevelőszülőknél derült fény: szexuálisan zaklatta a gyerekeket a 61 éves férfi.

Képünk illusztráció Forrás: ANP/AFP/Roos Koole

A nagypapát letartóztatták, májusban a Nyíregyházi Törvényszék háromrendbeli szexuális erőszak bűntette és ötrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte. Hétfőn a Debreceni Ítélőtábla jogerős döntést hozott, az elsőfokú ítéletet annyiban változtatták meg, hogy a büntetés letöltését fegyház helyett börtönben rendelte el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.