Ma van a Black Friday és a Ne vásárolj semmit nap is

Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt -
ne vásárolj semmit péntek November Black Friday
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már Magyarországon is több mint másfél évtizede hirdetnek egy napos fogyasztói böjtöt november utolsó péntekjén. Idén ez egybeesik a Black Friday-jel, ami köztudottan arra hivatott, hogy tömegeket csábítson a boltokba!

Itthon először 2004-ben tartották meg a Ne vásárolj semmit! Napot. November utolsó péntekjén tehát egyszerű a dolgunk: becsukva tartjuk a pénztárcánkat, és még csak bolt közelébe se megyünk. Ez némi előregondolkodást igényel, de összességében egy napig nem vásárolni nem jelenthet olyan nagy kihívást.

Ma van a Black Friday és a Ne vásárolj semmit nap is - Képünk illusztráció Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez a mozgalom igazából egy összefogás a krónikus túlfogyasztás ellen, ami rengeteg probléma okozója. Ezért tagadják meg már több mint egy évtizede november utolsó péntekjén a vásárlást, ami idén hatalmas erőpróba, ugyanis a Ne vásárolj semmit! Nap egybeesik a Balck Friday-jel! Utóbbi a kisebb-nagyobb leértékelésekkel csábítja a boltba a vásárlók tömegeit, míg előbbi csendesen arra ösztönözné az embereket, hogy legalább ezen az egy napon felejtsük el a boltokat.

Elhunyt Bernáth László újságíróhttp://www.life.hu/news/20161125-86-evesen-elhunyt-bernath-laszlo-ujsagiro.htmlÉletének 87. évében elhunyt Bernáth László újságíró, film- és színházkritikus, az Esti Hírlap utolsó főszerkesztője, akit családjával együtt 14 évesen hurcoltak Auschwitzba. A szomorú hírt közleményben tudatták a szerettei. NewsOrigo82 évesen elhunyt Florence Henderson színésznő, a Brady család főszereplőjehttp://www.life.hu/news/20161125-82-evesen-elhunyt-florence-henderson-szineszno-a-the-brady-bunch-foszereploje.htmlFlorence Henderson színésznőért rajongott Amerika, így mindenki ledöbbent a hálálhíre hallatán. A sztár 82 éves volt. News--Egy tinilány naplója miatt bukott le a pedofil férfihttp://www.life.hu/news/20161124-aldozatanak-naploja-buktatta-le-az-elmebeteg-ferfit.htmlSenki nem tudta mit művel a gyerekekkel, míg egy lány naplójából ki nem derült a szörnyű tettek sorozata. News--Plüssmackót küldött Harrison Ford egy pesti kávézónak http://www.life.hu/news/20161124-harrison-ford-imadja-a-magyarokat-hiszen-macit-kuldott-egy-fiunak.htmlÚgy tűnik a magyar vendéglátás és az emberek szeretete örökre levette a híres színészt a lábáról. News--Késsel járt iskolába a Teréz körúti robbantóhttp://www.life.hu/news/20161124-edesapja-adott-kest-gyerekkoraban-a-terez-koruti-robbantonak.htmlTovábbra sem hiszi a Teréz körúti robbantással gyanúsítható fiatalember édesapja, hogy a gyermeke követte volna el a merényletet. Az apa szerint a fia mindig is nyugodt természetű ember volt, azt ugyan beismerte, hogy annak idején volt, hogy késsel járt iskolába a gyermek. NewsOrigoNem biztos hogy lecsukják H. Nancy gyilkosát http://www.life.hu/news/20161124-tovabb-gyuruzik-a-nancy-gyilkossag-koruli-botrany.htmlMegdöbbentő, de még nem biztos, hogy miként végzi a Nancy-gyilkosság elítéltje. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.