Tragédia! Lezuhant egy orosz utasszállító

tragédia utasszállító légikatasztrófa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz védelmi minisztérium katonai utasszállító repülőgépe Szocsiból a szíriai Latakiába indult, de nem sokkal a felszállás után eltűnt a radarokról. Az első hírek szerint a gép műszaki meghibásodás, vagy a pilóta hibája miatt a parttól alig 6 kilométerre a Fekete-tengerbe zuhant.

A gép röviddel azután tűn el a radarról, hogy felszállt Szocsiból. A roncsokat a parttól alig másfél kilométerre, 50-70 méteres mélységben találták meg. A mentőalakulatok egyik tagja az Interfaxnak azt mondta,

a gépen tartózkodóknak gyakorlatilag nem volt esélyük a túlélésre.

Illusztráció Forrás: Thinkstock

A Rosszija 24 hírtelevízió értesülése szerint a gépen 91-en voltak: katonák, a kórus tagjai, illetve újságírók összesen 83-an, valamint a nyolcfős személyzet. Az újságírók feltehetően a Pervij Kanal állami televízió és a Zvezda televízió munkatársai.

A gép manővert hajtott végre a Fekete-tenger felett, és lezuhant

– jelentette a Zvezda tudósítója. Korábban a partól 6-8 kilométerre olajfoltot találtak a tengeren.

Latakiában van a szíriai konfliktusban Damaszkusz oldalán beavatkozó Oroszország légitámaszpontja. A kórus a tervek szerint az orosz Hmejmim légitámaszponton lépett volna fel az újév alkalmából.

A Tu-154-es a szocsi városigazgatásához tartozó Adler város repülőteréről szállt fel közép-európai idő szerint hajnali 3 óra 40 perckor. Vlagyimir Putyin orosz elnököt is tájékoztatták a történtekről. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter videokonferencián tárgyalt a hadsereg vezetésével. Az orosz nyomozó bizottság a repülésbiztonság megsértése, illetve arra való előkészület címén bűnvádi eljárást indított a katasztrófa ügyében.

Az Interfax orosz hírügynökség a segélyszolgálatokra hivatkozva közölte: megtalálták a szerencsétlenség helyszínét, Szocsitól 6-8 kilométerre olajfoltot fedeztek fel a tengeren. A helyszínre mentőhajókat irányítottak – írja a Hír24.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.