Ittas vezetés miatt ítélték el Gesztesi Károlyt, szerdán mondták ki a határozatot. A színészt két évre eltiltották a vezetéstől, de csak autóba nem ülhet. Motoron például bármikor furikázhat.

November elején derült ki, hogy Gesztesi Károlyt ittas vezetésen kapták. Több szemtanú is látta a színészt, de ő akkor tagadta, hogy valóban megtörtént az eset. Azóta kiderült, hogy tényleg alkoholos befolyásoltság alatt ült a volán mögé, és nemrég az is, milyen büntetést kapott érte. A Bors információi szerint a színész "súlyosan ittas" állapotban vezetett, véralkoholszintje meghaladta a 2,5 ezreléket.

2 évet kapott Gesztesi az ittas vezetésértFotó: Zsigmond László/Life.hu

Szerdán mondták ki az ítéletét: Gesztesi Károly két évig nem vezethet. Ezenfelül ki kell fizetnie a perköltséget, valamint egy négyszázezer forintos büntetést is. Az is kiderült azonban, hogy csak autóba nem ülhet, motoron bármikor közlekedhet. "Korrekt és méltányos az ítélet. Gesztesi Károly 1981 óta vezet, soha egy szabálysértést sem követett el, beleállt ebbe a történetbe, nem menekült el a helyszínről, részletesen beismert mindent. Sőt a közérdekű munkát is vállalta volna, pedig ezt az ügyészség nem kérte. Ráadásul »csak« kategóriakorlátozást kapott, B kategóriára. Az is az előnye ennek, hogy így nem kell majd utánképzésen részt vennie, ha lejár a kétéves eltiltás" – mondta dr. Borbély Zoltán, a színész ügyvédje.