Elítélt mentette ki a bajba jutott korcsolyázót

korcsolya Deseda-tó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két embert mentettek ki a Kaposvárhoz közeli Deseda tó jegéről a tűzoltók vasárnap – tájékoztatott a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján.

Elítélt mentette meg a kaposvári Deseda tó jegén bajba jutó korcsolyázót. A férfi alatt beszakadt a jégpáncél, az élettársával éppen kutyát sétáltató elítélt pedig életét is kockáztatva utánament: a lék közelébe kúszott, és felszínre húzta az elmerülő áldozatot – tudatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A helyszínre riasztott Somogy megyei tűzoltók aztán létrák és kötelek segítségével vontatták partra az átfázott korcsolyázót és megmentőjét.

A BVOP közleménye szerint az életmentő egy reintegrációs – tehát szabadulás előtt – álló házi őrizetes volt, és nyomkövetővel, engedélyezett zónán belül sétált, amikor a baleset történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.