A veronai buszbaleset áldozatait leforrasztott koporsókban szállították haza

Forrás: AFP/Handout -
Verona veronai buszbaleset áldozat koporsó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Péntek helyett szombat hajnalban indult haza a veronai buszbaleset áldozatait szállító konvoj. A nemzetközi szabályozások szerint leforrasztott koporsóban szállították haza a buszbalesetben elhunytak maradványait.

Pénteken indult volna haza a veronai buszbaleset áldozatait szállító konvoj, de a helyszínen felmerült nehézségek miatt szombatra tolódott a hazaszállítás: az előzetes információkkal szemben nem három, hanem öt kórházból vették át a holttesteket. A maradványokat a nemzetközi előírások szerint lezárt koporsóban szállították haza.

Lezárt koporsóban szállították haza az áldozatokat Forrás: AFP/Handout

"Abban az esetben, ha eljárást indítottak a magyar hatóságok, vagy ha a szülők külön kérik, a hazahozott áldozatokat újraboncolhatják"mondta a Blikknek egy igazságügyi orvos szakértő. Elmondta, szigorú szabályok vonatkoznak a maradványok szállítására. "Az ÁNTSZ és a járványügy embereinek a jelenlétében fémkoporsóba kell tenni a holttesteket, azt le kell forrasztani, ha húsz kilométernél hosszabb távra szállítják. Ebben a koporsóban nem temetnek, ha a végcélhoz érkeztek, szétszedik a fémkoporsót, ebben van a fakoporsó" – mondta a szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.